Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παίζει δυνατά ο Χιμένεθ για Ολυμπιακό


Αρκετά σοβαρά εξετάζουν πλέον την περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ στον Ολυμπιακό, μετά την άρνησή του για επέκταση του συμβολαίου του, με την ισπανική Σαραγόσα. Ο Μανόλο Χιμένεθ οδήγησε τους Ανδαλουσιανούς στη παραμονή στη Πριμέρα Ντιβιζιόν και έτσι το έργο του θεωρείται αρκετά επιτυχημένο. Επίσης ο Ολυμπιακός είναι μια αρκετά σοβαρή περίπτωση που ενδιαφέρει τον Ισπανό τεχνικό.

Ο 48χρονος τεχνικός έγινε γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την περσινή παρουσία του στην ομάδα της ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι απολύθηκε από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ χωρίς να λάβει ολόκληρη την αποζημίωση του, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Χωρίς όμως να χάσει χρόνο ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε την Σαραγόσα, που τότε ήταν σε αρκετά δυσμενή θέση και στο τέλος κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι μια αρκετά καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό μιας και ο Ισπανός κόουτς μπορεί να συνεχίσει το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα του Πειραιά, παίζοντας το ίδιο σύγχρονο, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει σε αυτό το μοντέλο ποδοσφαίρου και ο Μανόλο είναι μια αρκετά καλή περίπτωση.

Ο Χιμένεθ είναι σε αρκετά καλή ηλικία (48 ετών) που έχει όρεξη για δουλεία αλλά και τίτλους. Έχει καλές σχέσεις με τις περισσότερες ομάδες της ισπανικής λίγκα και αυτό ίσως βοηθήσει στην περίοδο των μεταγραφών, μιας και η ομάδα του Πειραιά έχει δείξει ότι αρέσκεται στο ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και τους παίχτες που προέρχονται από εκεί.

Τέλος ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει στον Χιμένεθ αυτό που του έλειπε τα τελευταία χρόνια και στις ομάδες που ήταν δεν το είχε...ποιο; διοικητική ηρεμία. Στην ΑΕΚ που όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη κατάστασή της είχε αρκετά προβλήματα με τους παίχτες οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας τα ίδια, ας μην ξεχνάμε πως αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από τη Σαραγόσα δηλώνοντας :
"Δεν μπορώ να ανανεώσω με οποιαδήποτε πρόταση μου γίνει. Αν το έκανα τώρα, δεδομένων των συνθηκών, θα είναι σαν να προδίδω τον σύλλογο και τους οπαδούς που με έχουν περιβάλλει με αγάπη.
Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα μέσα στις ερχόμενες ημέρες δεν θα ανανεώσω τη συνεργασία μου με τη Σαραγόσα" . 

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο πλευρές είναι θετικές στο να επέλθει η συμφωνία και δεν είναι απίθανο να γίνει μια συζήτηση μεταξύ τους στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.