Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

O σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.


Ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης για το 2011-2012. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίχτες του κατάφεραν κάτι που για πολλούς ήταν ακατώρθοτο, απίθανο ακόμα και τρελό... απέδειξαν σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο- ότι τα χρήματα και οι βεντετισμοί δεν επιφέρουν τίτλους και διακρίσεις παρά μόνο η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια. Πήραν τον ενχώριο τίτλο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ρίχνοντας τον ΠΑΟ από την κορυφή. Νίκησαν την υπερπλήρης και -για πολλούς- καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη που έχει περάσει μέσα σε αυτά τα 10 τελευταία χρόνια και μάλιστα με επική ανατροπή. Όμως, όπως τόνισε και ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Βασίλης Σπανούλης η επόμενη ημέρα αυτής της υπέροχης ομάδας θα κρίνει πολλά για την μετέπειτα ιστορία του συλλόγου. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό, που λένε οι πολλοί, ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του μέλλοντος.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεκάδες ομάδες αναμένεται να ασχοληθούν με τους παίχτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν μια εξαιρετική χρονιά. Ας πάμε να αναλύσουμε μια-μια τις περιπτώσεις.

Βασίλης Σπανούλης: Νομίζω πως ότι και να πούμε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού θα είναι λίγο. Πριν 2 χρόνια πήρε μια δύσκολη - για κάποιους- απόφαση και άφησε τον Παναθηναϊκό για να έρθει σε μια ομάδα που  θα ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής, τον Ολυμπιακό. Το αν πέτυχε νομίζω το ξέρουμε όλοι μας, πλέον θεωρείται -ίσως- ο καλύτερος Ευρωπαίος για το 2011-2012 που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και όχι άδικα. Πήρε τον τίτλο του κορυφαίου του final 4 της Κωνσταντινούπολης αλλά και 2 τρόπαια με την ομάδα του. Μένει.

Γιώργος Πρίντεζης: Η σκληρή προπόνηση, η δουλειά και η τεράστια θέλησή του τον έκανε να θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στη θέση του στην Ευρώπη. Βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα με την παρουσία του και ήταν καταλυτικός για την τρελή της πορεία. Ο Γιώργος σίγουρα θα δεχτεί πολλές προτάσεις από ομάδες εντός και εκτός  Ευρώπης μιας και το συμβόλαιο του λήγει. Ωστόσο επιθυμία του παίχτη αλλά και της ομάδας είναι να παραμείνει στο λιμάνι.

Πέρο Άντιτς: Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να συνεχίσει τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρόκειται για έναν εξαίρετο χαρακτήρα που δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα αλλά και για ένα πολύ καλό παίχτη. Λογικά μένει.

Κώστας Παπανικολάου: Απέδειξε σε όλη την Ευρώπη ότι πρόκειται για τον κορυφαίο παίχτη της γενειάς του σε πανευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες, μεγάλα σουτ όταν έκαιγε η μπάλα και γενικά έδειξε ότι θα αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού. Σίγουρα θα έρθουν προτάσεις αλλά όπως και ο ίδιος δήλωσε μένει.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Το καλοκαίρι λίγοι τον πίστεψαν, βρέθηκε εκτός 12άδας αλλά δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, δούλεψε σκληρά και έφτασε να είναι βασικός αλλά και πολύτιμος για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης σε όλη τη σεζόν. Οι προτάσεις είναι αναμενόμενες όμως θα παραμείνει στα ερυθρόλευκα.

Κώστας Σλούκας: Ο Κώστας είναι ίσως ο παίχτης έκπληξη για τον φετινό Ολυμπιακό μιας και κανείς δεν τον πίστευε να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Ωστόσο με τις εμφανίσεις του και με τρελό τρίποντο στη Τουρκία κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, πράγμα που έγινε. Καθοριστικό το τρίποντο που πέτυχε με τον ΠΑΟ στον 5ο τελικό αλλά και η ηρεμία του στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ που έδωσε κρίσιμες ασίστ αλλά και πετυχαίνοντας επίσης κρίσιμα καλάθια. Λήγει το συμβόλαιό του, αναμένεται να ανανεώσει.

Κάιλ Χάινς: Ο -σέντερ τσέπης- για πολλούς, με τον τσαμπουκά αλλά και το πάθος του έδειξε ότι δεν είναι εύκολη λεία για κανένα αντίπαλο. Βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα, δέθηκε με αυτή και μετά τον Δεκέμβρη έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με pick αυτή με την Σιένα στον 4ο αγώνα όπου αγωνίστηκε για πάνω από 30 λεπτά έχοντας τρομερή απόδοση. Θα έρθουν προτάσεις, δεσμεύεται με συμβόλαιο, 60-40 να μείνει.

Τζόι Ντόρσευ: Ο -τρελός- Αμερικάνος με την πληθωρική σωματοδομή του ήρθε και έδειξε ότι είναι από τους καλύτερους αμυντικούς που αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Βοήθησε και μπορούμε να πούμε ότι ήταν προσθήκη που άλλαξε την μοίρα της ομάδας. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει, ερωτηματικό όμως είναι ποια θα είναι η αντίδρασή του σε μια πρόταση από Ρωσία, Τουρκία.... Ο Ντούσαν τον θέλει.

Έισι Λο: Ο Αμερικάνος γκαρντ προσέθεσε την σημαντική προσωπικότητα, που έλειπε από τον Σπανούλη, και πιστοποίησε την στάμπα του ΝΒΑ, που φέρει. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει προσπάθεια να μείνει, αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί Αμερικάνοι γκαρντ στην Ευρώπη, που να μπορούν να κάνουν αυτά, που κάνει. Ο ίδιος αναχώρησε για τις ΗΠΑ, αλλά φεύγοντας δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα. Είναι από τους αγαπημένους του Ντούντα και αναμένεται αίσιο τέλος.

Μάρκο Κέσελ: Στη μέση της περιόδου ήταν σε καραντίνα και δήλωνε ότι ήθελε να φύγει από την ομάδα. Ο Ντούσαν όμως πιστεύει σε αυτόν και μέσα από τα παιχνίδια τον κέρδισε και στο τέλος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Εκπληκτικά ξεκινήματα στους αγώνες, αλλά και πολύ καλός στην άμυνα. Σίγουρα  στο λιμάνι είναι ικανοποιημένοι μαζί του και εφόσον το θέλει και ο ίδιος θα παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: Όλοι στο λιμάνι περιμένουν πολλά από τον κάποτε αρχηγό της ομάδας και σίγουρα αν είναι υγιής μπορεί να τα προσφέρει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι σιδερένιος και μακριά από άλλους τραυματισμούς. Έχει πολλά να δώσει και λογικά θα έχει την ευκαιρία από την επόμενη περίοδο μιας και αυτή τη στιγμή είναι υγιέστατος.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Ο Λιθουανός μπομπέρ πριν τους τελικούς της Α1 ήταν με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού, αλλά με τις εμφανίσεις του και τη σιγουριά που προσδίδει το σουτ του κερδίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί 23 ετών και το ταλέντο περισσεύει. Μάλλον μένει.

Δημήτρης Κατσίβελης: Τα Χριστούγεννα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, ξεκίναγε βασικός και ο Ντούντα έμοιαζε να τον εμπιστεύεται. Ωστόσο ένας τραυματισμός αλλά και οι εμφανίσεις του Σλούκα τον έφεραν εκτός 12άδας. Σίγουρα ταλέντο έχει, θέλει μια γεμάτη χρονιά και θα ήταν καλό να πάει δανεικός για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κεφάλαιο για το μέλλον, γεννημένος μόλις το 1991.

Μηχάλης Πελεκάνος: Ο mission impossible της ομάδας του Πειραιά. Ένα παιδί που ποτέ δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό και πάντα είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Ωστόσο ο ρόλος του στην ομάδα τον περιορίζει και λογικά θα αποτελέσει παρελθόν από τους Πειραιώτες.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Ο Ντούντα πίστεψε τον Λάζο όταν  ξεκίνησε η χρονιά και μάλιστα του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν. Όμως δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό μιας και είναι πλέον πολύ βαρύς για μεγάλο επίπεδο. Φεύγει.

Αντρέας Γλυνιαδάκης: Ίσως μια πολύ περίπλοκη περίπτωση, χώρεσε και σε άλλα ρόστερ στον Ολυμπιακό και σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό η παραμονή του στο λιμάνι. Ο Ντούσαν τον γουστάρει γιατί δουλεύει σκληρά και βοηθάει στις προπονήσεις. 50-50 να φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.