Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η τύχη με το μέρος μας!

Γεια σας φίλοι μου, την Πέμπτη δεν πήγαμε και άσχημα μιας και είχαμε 3/4 αφού το Ανόβερο με τη Τβέντε έμειναν στο 0-0. Σήμερα όμως, είναι Σάββατο ίσως η αγαπημένη μέρα για εμάς τους στοιχηματόβιους και το κουπόνι έχει πάρει φωτιά από το πρωί. Μετά από πολύ μελέτη, κόπο και έναν τρομερό καφέ(!) έχω καταλήξει σε 5 παιχνίδια. Ας περάσουμε όμως στο ψητό.

Ξεκινάω με έναν άσσο από την Ιαταλία και μάλιστα από τη Serie Β. Το Σασσουόλο υποδέχεται τη Ρετζίνα και οι πρωτοπόροι δεν έχουν άλλο στόχο πέρα από τη νίκη. Η Ρετζίνα έχει τρομερό επιθετικό πρόβλημα και αυτό το μαρτυρούν τα 9 under που έχει στα τελευταία 10 παιχνίδια. Σήμερα το έργο των φιλοξενούμενων γίνεται αρκετά δύσκολο μιας και θα λείψουν οι δύο κεντρικοί της αμυντικοί που είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει. Το Σασσουόλο είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό το παραδέχτηκε και ο προπονητής της Ρετζίνα. Θεωρώ πως οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα και θα καταφέρουν να πάρουν τους 3 βαθμούς.

Συνεχίζω με Γερμανία και συγκεκριμένα  με το παιχνίδι Μάιντζ - Ντόρτμουντ. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ο Γιούρκεν Κλοπ ο οποίος πέρασε στη Μάιντζ 18 χρόνια από τη ζωή του ως παίκτης και προπονητής. Η Ντόρτμουντ έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση της και θέλει να πάει στο ντέρμπι με τη Μπάγερν με την ψυχολογία στα ύψη. Οι γηπεδούχοι έχουν 4/4 εντός έδρας στα τελευταία 4 παιχνίδια και  αν νικήσουν σήμερα θα κάνουν ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην έδρα τους. Θεωρώ πως η ποιότητα των δύο ομάδων είναι μεγάλη και η Ντόρτμουντ θα κάνει αυτό που ξέρει... θα περάσει σαν σίφουνας!

Πάμε στην Αγγλία τώρα, στην Πρέμιερ Λιγκ εκεί που η πρώην ομάδα μου (Άρσεναλ) δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες" μετά τα δύο παιχνίδια με τις ομάδες από το Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτυ) αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ και έτσι κλείνει γι αυτούς το δύσκολο πρόγραμμα. Αν τα πήγαν καλά; 10 γκολ μπήκαν στα δύο προηγούμενα με συντελεστή 2-8. Όπως καταλαβαίνετε η άμυνα της Βίλα είναι για γέλια και θεωρώ πως οι γρήγοροι επιθετικοί της Άρσεναλ θα κάνουν πάρτι. Πάμε όμως να πούμε και για τους "κανονιέριδες" οι οποίοι στον τομέα "άμυνα για γέλια" δεν πάνε πίσω. Νίκησαν την Τότεναμ με 5-2 την προηγούμενη αγωνιστική αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως τα "σπηρούνια" έπαιζαν με παίχτη λιγότερο από το 19'.  Θεωρώ πως σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Άστον Βίλα θα υπάρχει πανδαισία τερμάτων και το θέαμα θα είναι πολύ ελκυστικό. Η πρότασή μου το όβερ.

Πάμε στην Αυστρία τώρα εκεί που η Σάλτσμουργκ δοκιμάζεται στην έδρα της Ριντ. Oι "ταύροι" την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Αούστρια Βιέννης για το ντέρμπι κορυφής και όπως καταλαβαίνετε το σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Ριντ είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής της Σάλτσμπουρκ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας Σοριάνο που τραυματίστηκε και θα γυρίσει μετά τη χειμερινή διακοπή. Βέβαια, το ρόστερ των "ταύρων" είναι μεγάλο και το κενό μπορεί να καλυφθεί. Η Ριντ από την άλλη μεριά, παραδοσιακά δυσκολεύει τη Σάλτσμπουρκ και δεν θα είναι εύκολη λεία. Πιστεύω όμως πως το κίνητρο και η δίψα για το πρωτάθλημα των φιλοξενουμένων υπερτερούν από αυτά των γηπεδούχων. Διπλό λοιπόν.

Τέλος κλείνω με ένα μικρό μεν αλλά στανταράκι δε. Αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό της Γαλατά μέσα στην έδρα της Ελαζίγκοσπορ. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και οι πιθανότητες να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ είναι ελάχιστες. Η Γαλατάσαράι με την ψυχολογία στα ύψη μετά από τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή μιας και από χθες έχει έναν ακόμα συγκάτοικο, τη Μπεσίκτας. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είναι κατά πολλές κλάσεις ανώτερη από αυτή της Ελαζίγκ και με λίγη σοβαρότητα σήμερα θα έχει ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Διπλό λοιπόν και μάλιστα με γκολ του on fire Μπουλούτ...

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σασσουόλο - Ρετζίνα - 1 (1,67 ΒΕΤ365)
Μάιντζ - Ντόρτμουντ - 2 (1,67 ΒΕΤ365)
Άστον Βίλα - Άρσεναλ  - Όβερ (1,67 ΒΕΤ365)
Ριντ - Σάλτσμπουρκ - 2 (1,83 ΒΕΤ365)
Ελαζίγκοσπορ - Γαλατασαράι - 2 (1,44 ΒΕΤ365)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.