Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΙ, αυτός ο ''Θρύλoς'' μπορεί το ''reapeat''

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ, υπερασπίζεται το θρόνο του και σήμερα απάντησε σε όλους τους επικριτές του για το κακό ξεκίνημα του. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κατατροπώσουν τους NBArs της Εφές, να παίξουν φανταστικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και να νικήσουν εύκολα με 75-53. Ο πρωταθλητής Ευρώπης κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο να επιβάλλει το ρυθμό του απέναντι στους Τούρκους, τον οποίο κράτησε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Κώστας Παπανικολάου, ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά, απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, θύμισε ξανά τον ''θρυλικό'' Κούκοτς και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

Ο Ολυμπιακός σήμερα ίσως να έκανε την καλύτερή του εμφάνιση για τη φετινή χρονιά παίζοντας με τρομερό ρυθμό στην επίθεση ενώ κατάφερε να παίξει άμυνα για σεμινάριο. Χαρακτηριστικές ήταν οι κινήσεις του προπονητή της Εφές (Μαχμούτι), ο οποίος τράβαγε τα ''μαλιά'' του στον πάγκο με το κάκιστο επιθετικό πρόσωπο της ομάδας του. Οι 53 πόντοι σίγουρα μαρτυρούν την κακή εικόνα των παικτών του άλλωστε . Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχαμε πεί και είχαμε γράψει ότι χρειάζεται στήριξη και εμπιστοσύνη απ' όλους. Ο coach του Ολυμπιακού έδεσε ''κόμπο'' τον κύριο Μαχμούτι, απάντησε στους ''κράχτες'' δημοσιοκάφρους και έκανε τον κάθε Ολυμπιακό να θυμηθεί το μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα επί Ντούντα. Πραγματικά ''βγάζω το καπέλο'' στον κύριο Μπαρτζώκα, γιατί απέδειξε ότι οι ατελείωτες ώρες προπόνησης όσων αφορά το αμυντικό κομμάτι απέδωσαν καρπούς και ο Ολυμπιακος έχει βελτιωθεί σημαντικά στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το κακό ποσοστό του αστεριού των Τούρκων, Φάρμαρ, ο οποίος κατάφερε να πέσει σε όλες τις παγίδες που έστησαν επάνω του οι ερυθρόλευκοι. Έτσι για την ιστορία ο παίχτης έμεινε στους καθόλου κολακευτικούς γι' αυτόν 6 πόντους, αρνητικό ρεκόρ για τον ίδιο. Ενώ και οι υπόλοιποι παίχτες της Εφές πλην του Τζαμόν Γκόρνον, έμειναν σε ρηχά νερά.
Ίσως να φανώ υπερβολικός όμως σήμερα είδαμε το θεαματικότερο μπάσκετ του φετινού Ολυμπιακού. Απίστευτες ενέργειες απο Κάϊλ Χάϊνς, Κώστα Παπανικολάου, Έισι Λο, Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου. Έδειξαν οτι και φέτος η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, απάντησαν στο -26 της Τουρκίας και ανέβασαν τον πήχη ακόμα υψηλότερα για τη δύσκολη συνέχεια. Ναι δεν είναι ψέμα μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει το ''reapeat'' και να γράψει ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ναι μπορεί αυτή η ομάδα να παραδώσει μαθήματα καλού και ολοκληρωμένου μπάσκετ. Αξίζει να σημειωθεί η τρομερή επικοινωνία μεταξύ παρκέ και κερκίδας, μιας και σήμερα ακόμα και όταν ο ''Θρύλος'' ήταν μπροστά με 20 πόντους ένα Σ.Ε.Φ ήταν στο πόδι. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα, έκαναν τους παίχτες της Εφές να τα χάνουν, όποτε είχαν τη μπάλα και βοήθησαν στο έπακρο την ομάδα τους. Συνέχιστε έτσι μην φοβάστε κανέναν... κάντε μας υπερίφανους.

1 σχόλιο:

  1. file lonsdale poli kalo to arthro sou alla exw 2 paratiriseis: Prwton, o mpartzwkas den tha krithei ws epityxhmenos/apotyxhmenos apo thn 7h agwnistiki ths 1hs fashs alla sto telos ths xronias. Deyteron, repeat eixe kanei kai h Maccabi to 2005!
    Bravo se ola ta paidia, kanete poli kali douleia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.