Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα ξεκινάει το καλό... ΤΟΡ-16!


Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων της Euroleague βγήκαν οι όμιλοι του ανανεωμένου ΤΟΡ-16. Λίγο πολύ τις ομάδες που θα περνάγανε στην επόμενη φάση τις ξέραμε ωστόσο λόγο της καινούριας δομής του ΤΟΡ-16 είχαν μεγάλη σημασία τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, ώστε να γίνει η κατάρτιση των δύο ομίλων.

Οι όμιλοι πλέον είναι όπως προείπαμε δύο, με οκτώ ομάδες ο καθένας. Από αυτούς περνάνε οι πρώτοι τέσσερις και τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν είναι 14. Δηλαδή όλα τα παιχνίδια είναι διπλά.

Αν κάναμε μια σύγκριση μεταξύ των δύο ελληνικών ομάδων θα βλέπαμε πως πιο δύσκολο έργο έχουν οι πράσινοι καθώς στον όμιλό τους υπάρχουν τρία "θεωρητικά φαβορί" και λέω θεωρητικά καθώς ο καλύτερος φαίνεται μόνο μέσα στο παρκέ και όχι στις εφημερίδες ή στον πλούτο του μπάτζετ. Τρανό παράδειγμα ο περσινός Ολυμπιακός όπου με την εκπληκτική του χρονιά ταρακούνησε όλη την Ευρώπη. Αν υποθέσουμε λοιπόν, πως Ρεάλ, Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ, περνάνε, τότε ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για μια θέση ανάμεσα σε Εφές και Μάλαγα καθώς τόσο η Άλμπα όσο και η Μπάμπεργκ δύσκολα θα χτυπήσουν τους πράσινους. Μην ξεχνάμε όμως πως όλα αυτά είναι απλά υποθέσεις σύμφωνα με τη λογική, ωστόσο μέσα στο παρκέ δεν υπάρχει λογική αλλά αγωνιστική δικαιοσύνη και αυτή θα αποδοθεί στον καλύτερο.

Πάμε στον δεύτερο όμιλο εκεί όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά έχει κερδίσει το σεβασμό όλης της Γηραιάς Ηπείρου. Οι ερυθρόλευκοι αν εξαιρέσουμε την Μπαρτσελόνα δεν έχουν να φοβηθούν κάποιον άλλο αντίπαλο καθώς μιλάμε για ομάδες ίδιου ή χαμηλότερου επιπέδου. Ωστόσο, αυτό οι Πειραιώτες θα πρέπει να το δείξουν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην πάνε χαλαρά στους αγώνες, μένοντας στις πολύ καλές εμφανίσεις από την φάση των ομίλων. Οι μπλαουγκράνα έχασαν την τελευταία αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ εντός έδρας και έτσι δεν τερμάτισαν αήττητοι τη φάση των ομίλων. Δεν παύουν όμως να είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη και να αποτελούν ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο.

Το TOP-16 που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου. Μέχρι τότε υπομονή και.... προσδεθείτε γιατί το θέαμα αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.