Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ποδαρικό με το δεξί ;

Σήμερα Πέμπτη ο παλμός της Euroleague αρχίζει και πάλι με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στη Βιτόρια την Ισπανική Κάχα Λαμποράλ. Οι Ισπανοί θυμίζουμε ότι ήταν και πάλι αντίπαλοι του ''θρύλου'' στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δηλώνει πανέτοιμη για να κάνει ξανά το διπλό μέσα στην έδρα των Βάσκων. Οι παίχτες του Ολυμπιακού ξέρουν, ότι αν θέλουν να έχουν υψηλές βλέψεις και για την φετινή Euroleague πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς ήττα στο top 16, κατακτώντας μια απ' τις δυο πρώτες θέσεις. Τι εξασφαλίζουν με αυτό ; Μα φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στα play off του θεσμού.

Στα αγωνιστικά θέματα, ο Ολυμπιακός πηγαίνει σήμερα στη Βιτόρια πάνοπλος με σύμμαχό του και την παράδοση, που τον θέλει να περνά εύκολα ή δύσκολα απο την έδρα της Κάχα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης έδωσε το σύνθημα νίκης για σήμερα ξεκαθαρίζοντας, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν να αντιμετωπίσουν μια απ' τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας. Ο Κώστας Παπανικολάου, έδειξε σεβασμό προς τον αντίπαλο, λέγοντας ότι ''πρέπει να ματώσουμε για να νικήσουμε αποδίδοντας ταυτόχρονα καλό και ποιοτικό μπάσκετ''. 
Η άποψή μου για το σημερινό παιχνίδι έχει να κάνει με τον πολύ καλό και ρολαρισμένο Ολυμπιακό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν να φοβηθούν καμία Κάχα πρέπει απλά να κοιτάξουν το σημερινό παιχνίδι με σοβαρότητα και πειθαρχία. Η υπεροψία και ο αυτοσαρκασμός δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό. Αντίθετα η σκληρή δουλειά και προετοιμασία της ομάδας είναι τα μόνα που μπορούν να κάνουν και τους πιο ''άπιστους'' να πιστέψουν στο ''repeat''. Απο την αρχή της χρονιάς έχω μιλήσει για την κατάκτηση και της φετινής Euroleague χωρίς να θέλω να προκαλέσω κανέναν. Ο Ολυμπιακός με όσα έχουμε δεί μέχρι σήμερα μπορεί να κάνει και φέτος την Ευρώπη να παραμιλάει και τους ''λασπολόγους'' του να κάνουν τουμπεκί. Καλή νίκη Ολυμπιακέ μου, το πρώτο βήμα για το final for ξεκινάει απ' την Ισπανία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.