Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Στα υπόψιν και ο Βασιλειάδης για τον Ολυμπιακό.


Όπως είναι γνωστό τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Πειραιώτες ψάχνουν για ένα ψηλό που θα αποτελεί το "μήλον της έριδος" της φετινής front line τους. Ωστόσο όπως και ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε οι πρωταθλητές Ευρώπης θα εντάξουν στο δυναμικό τους και ένα 2-3άρι με έφεση στο σουτ. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Κώστας Βασιλειάδης ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο η οποία έχει τρομερά οικονομικά προβλήματα. Οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν την περίπτωσή του και είναι πολύ πιθανό να κινηθούν για την απόκτησή του άμεσα. Η πλευρά του παίχτη είναι θετική στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή αφού όπως δήλωσε και ο ίδιος ψάχνει για μια ομάδα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του η οποία θα αγωνίζεται στη  Euroleague. Πόσο μάλλον, αυτή η ομάδα να είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης. Ο coach των ερυθρολεύκων έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον 29χρονο shooting guard και έχει αρκετά καλή άποψη για αυτόν. Ο Βασιλειάδης αναμένεται να βρίσκεται στην 12άδα της εθνικής Ελλάδος για το Μουτομπάσκετ της Σλοβενίας και όπως όλοι γνωρίζουμε πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό παίχτη.

Ο Βασιλειάδης αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ομάδα που έπαιξε για τρία χρόνια, Μπιλμπάο και μάλιστα την περσινή σεζόν έφτασε στον τελικό του Eurocup έχοντας 14,5 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και 37,9% στα τρίποντα. Ο Βασιλειάδης έχει κάνει πολύ καλό όνομα στην Ισπανία και μάλιστα αναδείχθηκε ως ο τρίτος καλύτερος φόργουορντ της ACB για τη σεζόν 2012-13. Ο ίδιος όπως έχει δηλώσει θα έχει πάντα στην καρδιά του την ομάδα από τη Βασκονία, ωστόσο δεν μπορεί να συνεχίσει σε μια ομάδα που για 6 ολόκληρους μήνες ήταν απλήρωτος. 

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για ένα 3άρι που θα συμπληρώνει τους Παπανικολάου - Περπέρογλου, το οποίο θα μπορεί να παίξει άνετα και στην θέση 2, με έφεση στο μακρινό σουτ. Ο Κώστας τα έχει αυτά τα στοιχεία και σίγουρα η περίπτωση του είναι άκρως ενδιαφέρον. Το "γεράκι", όπως είναι το ψευδώνυμό του, έχει την κατάλληλη εμπειρία να σταθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού καθώς αν υπολογίσουμε και το πέρασμα του από τη Μάλαγα, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας το 2006 έχει αγωνιστεί 5 χρόνια στην ACB. Επίσης βρίσκεται σε μια ηλικία (29 ετών) που πλέον είναι έτοιμος να φτάσει στο pick της καριέρας του. 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση και για τον Βασιλειάδη αλλά και για τον Ντέιβις. Η περίπτωση του Αμερικάνου είναι σαφώς δυσκολότερη από αυτή του Έλληνα shooting guard, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.