Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Check in για Μιλάνο!

Μεγάλη Τρίτη σήμερα και όλοι ελπίζουμε η σημερινή ημέρα να αποδειχθεί η απαρχή για μεγάλα και εφέτος πράγματα από τις ομάδες μας, με την ελπίδα για διπλή εκπροσώπηση της χώρας μας στο Μιλάνο να είναι πάντοτε ζωντανή, παρά το δύσκολο έργο που έχουν να φέρους εις πέρας. Ο μίνι Γολγοθάς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα playoff της Euroleague ξεκινάει σήμερα από τη Μαδρίτη όπου οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται στο Palacio De Los Deportes από τη Ρεάλ, ενώ αύριο συνεχίζεται στη Μόσχα με το ''τριφύλλι'' να ψάχνει το break απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Στα άλλα ζευγάρια, Μπαρτσελόνα- Γαλατά συγκρούονται σήμερα στη Βαρκελώνη, ενώ αύριο η Εμπόριο Αρμάνι θα φιλοξενήσει την Μακάμπι στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των φετινών playoff. Να σημειωθεί πως Πέμπτη και Παρασκευή οι αγώνες θα επαναληφθούν στις έδρες των ομάδων με πλεονέκτημα έδρας, πριν μεταφερθούν για τουλάχιστον ένα ματς στις έδρες των δεύτερων από την Κυριακή του Πάσχα. Η πρόκριση στο final 4 του Μιλάνου κρίνεται στις 3 νίκες και αν χρειαστεί 5ο ματς αυτό θα διεξαχθεί στην έδρα των ομάδων με το πλεονέκτημα έδρας.

Ξεκινάμε από τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό που ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να ''διαπραγματευτεί'' την υπεράσπιση του τίτλου του απέναντι στην αήττητη φέτος εντός έδρας Ρεάλ.  Για παν ενδεχόμενο ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε όλους τους παίκτες του στην ισπανική πρωτεύουσα δεδομένου πως η ομάδα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα πριν από την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ είδε με ικανοποίηση τον Γιώργο Πρίντεζη να συμμετέχει κανονικά στο τελευταίο πρόγραμμα προπόνησης πριν την αναχώρηση. Αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας φόργουορντ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για μερικά λεπτά στο αποψινό παιχνίδι, προσφέροντας την ποιοτική λύση που τόσο έλειψε στην θέση 4 τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά τα άλλα, προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Έλληνα coach που κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία δήλωσε αισιόδοξος για το break. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης που στοχεύει στο καθαρό 2-0, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς το άγχος της επιβίωσης και με στόχο τη μία νίκη που θα τη στείλει στο Μιλάνο. Το παιχνίδι αρχίζει στις 10 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δ.Τ.

Πολύ δύσκολο όμως έργο αναμένεται να έχει αύριο στη Μόσχα και ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ταξιδεύουν στη ρωσική πρωτεύουσα με στόχο το break που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στην Αθήνα, διακόπτοντας παράλληλα το αρνητικό σερί 5 ήττων που μετρούν απέναντι στην ''αρκούδα'' ανεξαρτήτως έδρας. Προβλήματα για το τεχνικό επιτελείο των κυπελλούχων Ελλάδας δεν υπάρχουν με τον ''Φράνκι'' να προβληματίζεται σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την φημισμένη front line των Μοσχοβιτών. Μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ετόρε Μεσίνα η απουσία του ακρογωνιαίου λίθου της δημιουργίας της ΤΣΣΚΑ Μίλος Τεόντοσιτς, που πιθανότατα θα απουσιάσει και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΝOVA.

Η επιλογή (;) της Ρεάλ να χάσει στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις την τελευταία αγωνιστική του Τop 16 είναι σίγουρο πως πέταξε το scouting των αιωνίων εκτός προγράμματος κατά 24 ώρες γεγονός που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την εξέλιξη των πραγμάτων. Μπορεί το δεδομένο αυτό να φαντάζει ως η ''φθηνή'' δικαιολογία σε περίπτωση αποτυχίας, αλλά για αυτούς που ασχολούνται επισταμένως με το άθλημα μόνον έτσι δεν έχουν τα πράγματα. Σε αυτό το επίπεδο, έστω και μερικές ώρες λιγότερου scouting μπορεί να αποβούν καθοριστικές για τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων  γι΄ αυτό και μην εκπλαγείτε αν η τακτική προσέγγιση των ομάδων μεταβάλλεται συνεχώς, ιδιαίτερα στα 2 πρώτα παιχνίδια των σειρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.