Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Φίσερ ή Ράκοβιτς ;


Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπουρούση και την διαφενόμενη απομάκρυνση του Ράσο Νσεστέροβιτς η front line του Ολυμπιακού μοιάζει αποδεκατισμένη... Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του νέου θρύλου καλείται να βρει τους αντικαταστάτες των δύο παιχτών και ψηλά στη λίστα του έχει τους Φίσερ και Ράκοβιτς.

Οι Φίσερ και Ράκοβιτς είναι ελεύθεροι (ο δεύτερος αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του μια απ' αυτές τις μέρες) αλλά όπως είναι γνωστό από το στενό περιβάλλον της  ΚΑΕ Ολυπιακός δεν θα αποκτηθούν και οι δύο, αλλά ο ένας εξ' αυτών. Επίσης παίζει δυνατά και το όνομα του Λάζαρου Παπαδόπουλου για τη θέση ''5'' αλλά αν αποκτηθεί δεν θα προορίζεται για βασικός όπως και οι άλλοι δύο. Τέλος η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται να καλέσει τον μάνατζερ του Ανδρέα Γλυνιαδάκη για να του προτείνει να ανανέωσει με την ομάδα του Πειραιά, έχοντας τον ίδιο ρόλο με τα προηγούμενα χρόνια στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Ο gatos365 σύλλεξε κάποιες πληροφορίες για τους μεταγραφικούς στόχους του Θρύλου και σας τις παρουσιάζει...


Ντ'ορ Φίσερ : Πρόκειται για ένα υψηλόσώμο παίκτη (2.11), σε καλή ηλικία (29 ετών) ο οποίος έχει αρκετές παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, μιας και αγωνιζόταν στην Μακάμπι για δύο χρόνια 2008-10 και πέρυσι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός ωστόσο παίζει καλή άμυνα (μιας και είναι πολύ αλτικός). Δεν συνηθίζει να ποστάρει τον αντίπαλο αλλά του αρέσει να καρφώνει την μπάλα αφού όπως προείπαμε είναι πολύ αλτικός. Τέλος πέρυσι είχε μια σχετικά μέτρια χρονιά με την Ρεάλ έχοντας 18 λεπτά συμετοχής μ.ο στην Euroleague  και 6,2 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 57% στα δίποντα και 87% στις βολές.

Δείτε εδώ τον Ντ'ορ Φίσερ :




Μίλοβαν Ράκοβιτς : Ίσως να είναι ο πιο δυνατός παίχτης που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είναι 26 ετών, είναι θηριώδης με πολύ καλή σωματοδομή και έχει ύψος 2.08. Το 2010 πήγε στην Σιένα όπου και πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, κατακτώντας το νταμπλ στην Ιταλία αλλά έφτασε και μέχρι το final 4 της Euroleague. Μπορεί να ποστάρει κάθε αντίπαλο, αλλά και να παίξει άμυνα. Το αρνητικό του είναι ότι δεν είναι και τόσο μπασκετικός, δηλαδή δεν είναι ο παίχτης που θα δώσει την έξτρα πάσα ή θα πάρει σουτ 4-5 μέτρων. Ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ δυνατό παίχτη και μαλιστα ιδιαίτερα ικανό στα ριμπάουντ. Πέρυσι έκανε όπως προείπαμε μια καλή χρονιά με 17,3 λεπτά μ.ο στη Euroleague και 8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 54,7% στα δίποντα και 56% στις ελεύθερες βολές.  Τέλος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον ξέρει πολύ καλά μιας και είναι στέλεχος της εθνικής ομάδας της Σερβίας και ο ''σοφός'' έχει αρκετά καλή άποψη για τον 26χρονο σέντερ.

Δείτε εδώ τον  Μίλοβαν Ράκοβιτς :


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πάρει έναν απ 'αυτούς για βασικό αλλά για δεύτερο 5άρι που θα ερχεται από τον πάγκο. Αν θέλετε την άποψή μου Ράκοβιτς δαγκωτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.