Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό.


Ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα επρόκειτο να είναι αυτή που διανύουμε για τις νέες προσθήκες του μπασκετικού Ολυμπιακού. Τα ονόματα της μεταγραφικής λίστας είναι πολλά Παπαδόπουλος, Ζήσης, Χάινς, Εζέ και πολλοί άλλοι έχουν περάσει από το μικροσκόπιο των Αγγέλου και Ίβκοβιτς και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν κάποιες επίσημες προτάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πελεκάνος και Γλυνιαδάκης είναι στον αέρα μιας και τα συμβόλαιά τους είναι υπό αναπροσαρμογή και σίγουρα δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών. Ο πρώτος είναι κοντα σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό μιας και δεν φαίνεται να καταλήγουν κάπου οι συζητήσεις του με τη Μοντενάγκρο. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει ένα συμβόλαιο περίπου στις 180.000 για ένα χρόνο.
Ο Γλυνιαδάκης από την άλλη, φέρεται να συζητά με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας που του προσφέρει 270.000 ευρώ ετησίως, έναντι 180.000 ευρώ των Πειραιωτών και ο Κρητικός φέρεται να είναι πιο κοντά στους Σλοβένους. Βλέπουμε ότι τα νέα συμβόλαια του Ολυμπιακού δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών και αυτό είναι ένα δείγμα της νέας οικονομικής πολιτικής της ΚΑΕ.

Όσο αφορά τους Ζήση και Παπαδόπουλο εξακολουθούν να είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας σε ότι αφορά τις ελληνικές προσθήκες. Ο δεύτερος μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά στον Πειραιά όσο ο Αντρέας Γλυνιαδάκης δεν τα βρίσκει με τους ερυθρόλευκους και σύντομα αναμένεται να του γίνει και επίσημη πρόταση από πλευράς ΚΑΕ. Ωστόσο ο διεθνής σέντερ δεν υπολογίζεται να αποκτηθεί για βασικός αλλά για μια εφεδρική λύση που θα έρχεται από τον πάγκο. Για τον Ζήση τα έχουμε πει, είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση αφού η Σιένα τον υπολογίζει για το φετινό ρόστερ της και δύσκολα οι Ιταλοί θα τον αφήσουν να φύγει σαν ελεύθερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από ελληνικές λύσεις υπάρχουν και άλλα ονάματα τα οποία όμως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τέλος σε ότι αφορά τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους όπως οι Χάινς και Εζέ τα πράγματα είναι στάσιμα μιας και στην πειραϊκή ΚΑΕ περιμένουν τις εισηγήσεις των Αγγέλου και Ίβκοβιτς από τη Γερμανία. Σίγουρα ο πρώτος φέρεται να έχει το προβάδισμα έναντι του πολύπειρου Εζέ μιας και ο Αμερικάνος είναι πιο αθλητικός και σίγουρα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στην ομάδα του Ολυμπιακού. Και εδώ στη θέση των σέντερ δηλαδή υπάρχουν αρκετά ονόματα τα οποία δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα η αναζήτηση για τρεις ακόμη ξένους συνεχίζεται και σίγουρα μετά το λοκ-άουτ αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στις θέσεις της περιφέρειας αλλά και αυτής του πάουερ-φόργουορντ (4άρι δηλαδή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.