Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πρώτο δείγμα θετικό.


Αρκετά ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την παρουσία της ομάδας του, αλλά και από το αποτέλεσμα επίσης. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την Πολόνια Βαρσοβίας στο πρώτο του φιλικό και η ομάδα του Πειραιά έδειξε ότι στο Ζέεφελτ γίνεται αρκετά καλή δουλειά.

Η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο και όλοι οι παίχτες προσπάθησαν να πείσουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε ότι αξίζουν μια θέση στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Αναλυτικά οι ενδεκάδες :

1ο ημίχρονο : Κοστάνζο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Ουρτάδο, Χαβίτο, Ριέρα, Γκρίπιτς και Πάντελιτς.

2ο ημίχρονο : Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Βαλεριάνος, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Μοντεστό, Μιραλάς(αναγκαστική αλλαγή)-Νηκλητσιώτης (50'), Κατάι, Φούστερ και Τζιμπούρ.

Τα γκολ της ομάδας του Πειραιά πέτυχαν οι Γκρίπιτς μόλις στο 2' και ο Φουστέρ στο 60' όπου ξαναέβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Οι Πολωνοί είχαν ισοφαρίσει στο 33' με πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν αρκετά καλή, με καλή κυκλοφορία, πίεση ψηλά και με πολύ καλή τακτική. Οι Σουμπίνιο και Γκρίπιτς ξεχώρισαν από τους νέους και έθεσαν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ειδικά ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στα αμυντικά αλλά και στα επιθετικά ου καθήκοντα. Ο Σουμπίνιο δείχνει να έχει τρομερή αντίληψη του χώρου και μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά αφού διαθέτει και εξαιρετική τεχνική. Τέλος ο Βραζιλιάνος μέσος είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και στα φιλικά στην Κύπρο και η παραμονή του μοιάζει πλέον βέβαιη. Το θέμα είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες -που σίγουρα θα πάρει- και να συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο πάθος στην προπόνηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα συνέχισε να παίζει -κατά διαστήματα- καλό ποδόσφαιρο και η μόνη κακή παρένθεση ήταν ο τραυματισμός του Κέβιν Μιραλάς. Φαίνεται ότι όλοι οι παίχτες έχουν καταλάβει αυτά που τους ζητάει ο προπονητής τους (δηλαδή καλή κυκλοφορία και συνεχής πίεση) και σίγουρα ο Βάσκος τεχνικός έχει βάλει τα θεμέλια για την υλοποίηση της ομάδας που έχει στο μυαλό του για το μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παπάζογλου ήταν και αυτός πολύ καλός και σίγουρα η σημερινή του εμφάνιση θα τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του (δηλ. να μείνει στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού και να πάρει κάποιες ευκαιρίες). Τέλος και ο Νικλητσιώτης -που μπήκε ''απ' το παράθυρο'' στην ενδεκάδα- έκανε πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποιώντας μια εξαιρετική ενέργεια στη φάση του δεύτερου γκολ που έδωσε και την ασίστ.

Αυτό ήταν το πρώτο τεστ για την ομάδα του Πειραιά και αναμένεται δύσκολη συνέχεια με αρκετά φιλικά στα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε και περισσότερα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.