Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πολλά θα είναι τα ''αντίο''...

Καλοκαίρι αποχωρήσεων αναμένεται να είναι το επερχόμενο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Ίσως για πρώτη φορά μετά από αυτό του 2003 τόσοι πολλοί παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν για το ''τριφύλλι'', για διαφόρους λόγους ο καθένας φυσικά. Ας δούμε μία-μία τις περιπτώσεις των νυν παικτών του δυναμικού των πρασίνων και τι θα ισχύσει για τον καθένα την μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει...

Ορέστης Καρνέζης: Στο πρόσωπο του ο Παναθηναϊκός φαίνεται να βρίσκει τον βασικό του τερματοφύλακα για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, έως ότου ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του δηλαδή. Οι ετήσιες απολαβές του δεν αποτελούν πρόβλημα και πλην συγκλονιστικού απρόοπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παιανία.

Στέφανος Καπίνο: Η αποβολή του Καρνέζη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στις αρχές της προηγούμενης περιόδου έφερε στην επιφάνεια τα εκπληκτικά προσόντα του νεαρού τερματοφύλακα του τριφυλλιού. Έχοντας ως κορυφαία την απόδοση του στο ντέρμπυ του ''Καραϊσκάκης'' ο φέρελπις γκολκίπερ των πρασίνων κέρδισε φανέλα βασικού για σχεδόν ένα γύρο δείχνοντας πως, αν δεν λοξοδρομήσει, το μέλλον του ανήκει. Ήδη αρκετές ομάδες του εξωτερικού έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στην περίπτωση του πανύψηλου τερματοφύλακα και με μία ικανοποιητική πρόταση ο Παναθηναϊκός δεν θα εμποδίσει την αποχώρηση του από την Παιανία. Εκτίμηση μου είναι πως οι πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα είναι μοιρασμένες.

Στέφανος Κοτσόλης: Στα μέσα της προηγούμενης σεζόν κλήθηκε να αποτελέσει την αξιόπιστη ''ρεζέρβα'' του Αλέξανδρου Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου έμοιαζε το φαβορί για αντικαταστάτη του στη βασική ενδεκάδα. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να πείσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που προτίμησε τους Καπίνο και Καρνέζη για να ''βγάλει'' τη σεζόν. Πολύ δύσκολα θα παραμείνει και του χρόνου στην Παιανία, με τον νεαρό Ταμπάκη να κερδίζει τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα για την επόμενη περίοδο.

Αλέξανδρος Ταμπάκης: Ο νεαρός τερματοφύλακας πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αποστολές των πρασίνων την περίοδο που ολοκληρώνεται, χωρίς ωστόσο να πάρει λεπτά συμμετοχής. Την επόμενη περίοδο αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κοτσόλη στον ρόλο του τρίτου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Γιοσού Σαριέγκι: Με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν στο ''τριφύλλι'' έδειξε πως δεν αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή στη θέση των στόπερ. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επιβιώσει εξαντλώντας το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Πλην συγκλονιστικού απροόπτου αποχωρεί, με τους φίλους των πρασίνων να μην έχουν και πολλούς καλούς λόγους να τον θυμούνται για καιρό, πλην του τέρματος στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ...

Σεντρίκ Καντέ: Το συμβόλαιο του στόπερ από το Μάλι ολοκληρώνεται και δύσκολα θα δεχθεί γενναία μείωση αποδοχών στο ενδεχόμενο πρότασης για ανανέωση της συνεργασίας του. Επομένως, πιο πιθανό σενάριο η αποχώρηση για τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Ζαν -Αλέν Μπουμσόνγκ: Ο ''Μπουμ'', μαζί με τους Λέτο και Κουίνσι, αποτέλεσαν την τριπλέτα των ηγετών του φετινού Παναθηναϊκού. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του επόμενου έτους, ωστόσο δύσκολα θα συνεχίσει με τις ίδιες απολαβές. Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραμονής του στο ''τριφύλλι'', έστω και με μειωμένες αποδοχές. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του στην Παιανία...

Μάτιας Μπίερσμιρ: Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου με τους δευτεραθλητές Ελλάδας, η συμπεριφορά του, ωστόσο, έχει ενοχλήσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Θα κληθεί για να λύσει το συμβόλαιο του και επομένως θα αποτελέσει παρελθόν.

Λουκάς Βύντρα: Δεσμεύεται για ακόμη δύο χρόνια συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι ιδιαίτερα υψηλές απολαβές του, σε συνδυασμό με την αγανάκτηση πολλών φίλων της ομάδας για την αγωνιστική του εικόνα-εξαίρεση αποτελεί η χρονιά του νταμπλ- δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Έλληνα αμυντικό. Σύντομα θα κληθεί για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου και μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν...

Νίκος Σπυρόπουλος: Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι. Πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει παρελθόν.

Χρήστος Μελίσσης: Ισχύει ό,τι ακριβώς και για τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Γιώργος Ιωαννίδης: Δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, ωστόσο, ποτέ δεν έπεισε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή. Δεν αποκλείω να παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο, πιθανολογώ όμως πως θα γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης του από τη διοίκηση.

Στέργος Μαρίνος: Η αθόρυβη παρουσία του σε συνδυασμό με τις όχι και ιδιαίτερα παχυλές απολαβές του εκτιμώ πως θα τον κρατήσουν στην Παιανία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η περίοδος που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες ήταν η καλύτερη για τον νεαρό μπακ του ''τριφυλλιού''.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Παρότι δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, η αποχώρηση του αυτό το καλοκαίρι έμοιαζε δεδομένη στα μέσα της σεζόν. Οι σχετικά χαμηλές του απολαβές, ωστόσο, σε συνδυασμό με τις πολλές αποχωρήσεις αναμένεται να κρατήσουν τον έμπειρο αμυντικό για έναν ακόμη χρόνο στην Παιανία.

Νταμιέν Πλεσσίς: Τα σχόλια είναι περιττά. Το ζήτημα είναι να δούμε αν θα βρεθεί κάποιο κορόιδο να τον φορτωθεί.

Βίκτορ Βιτόλο: Από τους πιο σταθερούς παίκτες των πρασίνων την φετινή σεζόν ο Ισπανός χαφ. Πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, έστω και με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές.

Σιμάο Μάτε: Στα μέσα της περιόδου η αποχώρηση του το καλοκαίρι έμοιαζε δεδομένη. Υπήρξε μάλιστα και πληροφόρηση πως έχει ήδη βρεθεί ο επόμενος σταθμός της καριέρας του νεαρού κόφτη από τη Μοζαμβίκη. Τώρα τελευταία, βέβαια, ο μάνατζερ του τα γυρίζει και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητήσει την ανανέωση της παραμονής του στην Ελλάδα. Εκτιμώ, ωστόσο, πως πολύ δύσκολα δεν θα αποτελέσει παρελθόν.

Κώστας Κατσουράνης: Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο από τώρα. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θα συνεχίσει αμειβόμενος με τα ίδια χρήματα. Θεωρώ πως η διοίκηση θα τον καλέσει για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με αισθητά μειωμένες αποδοχές. Επομένως, η παραμονή του στο τριφύλλι βρίσκεται μάλλον στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τον έμπειρο Έλληνα χαφ. 

Γιώργος Καραγκούνης: Το συμβόλαιο του ''τυπάρα'' εκπνέει τον Ιούνιο. Πρόθεση της διοίκησης είναι η τιμής ένεκεν ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Όλα όμως εξαρτώνται από την απόφαση του Έλληνα μέσου σχετικά με τη συνέχιση ή μη της καριέρας του μετά το Εuro.

Σωτήρης Λεοντίου: Μπορεί να είναι ξεχασμένος αλλά ανήκει ακόμα στον Παναθηναϊκό. Οι συνεχείς τραυματισμοί του έχουν στερήσει τις προοπτικές για μία καλή καριέρα. Το συμβόλαιο του εκπνέει τον Ιούνιο και φυσικά ο Έλληνας μέσος θα αποτελέσει παρελθόν.

Σωτήρης Νίνης: Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και ο νεαρός μέσος έχει ήδη συμφωνήσει με την ιταλική Πάρμα. Μεγάλη γκάφα της διοίκησης που δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε ευρώ από τον πιο ταλαντούχο παίκτη που ανέδειξε την τελευταία δεκαετία...

Ζέκα: Ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, κάπου στα μέσα όμως συμπαρασύρθηκε από τη γενικότερη κοιλιά που σημείωσε η ομάδα. Δεσμεύεται με 3 ακόμη χρόνια συνεργασίας και λογικά παραμένει στον Παναθηναϊκό. Highlight του στη σεζόν το γκολ στο ντέρμπυ του ''Καραϊσκάκης''.

Σπύρος Φουρλάνος: Ο νεαρός χαφ πήρε φέτος το βάπτισμα του πυρός στο ματς των ''Ζωσιμάδων'' κόντρα στον Π.Α.Σ. Καλή υποθήκη για το μέλλον...

Τάσος Λαγός: Ισχύει περίπου ό,τι και για τον Σπύρο Φουρλάνο.

Σεμπάστιαν Λέτο: Στα μέσα της περιόδου η πώληση του από το ''τριφύλλι'' αυτό το καλοκαίρι έμοιαζε δεδομένη. Το πρόβλημα στο γόνατο του, ωστόσο, τον πήγε αρκετά πίσω και δύσκολα θα έρθει κάποια ιδιαίτερα ικανοποιητική πρόταση για τον Αργεντινό σταρ των πρασίνων. Δεν αποκλείω επομένως την παραμονή του στην Παιανία, αν και πιθανότερο σενάριο παραμένει η αποχώρηση του...

Σίλβα Κλέιτον: Από τους καλούς σε απόδοση παίκτες τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται και επιθυμία του ίδιου είναι η επιστροφή στην πατρίδα του. Λογικά θα αποτελέσει παρελθόν.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Έχει ήδη από τα μέσα της περιόδου συμφωνήσει για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2015. Δεν αποκλείεται να του προταθεί μία ελαφρά μείωση των αποδοχών του, θα παραμείνει, ωστόσο, στον Παναθηναϊκό.

Χάρης Μαυρίας: Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο από τώρα και στον Παναθηναϊκό βασίζουν πολλά πάνω του για το μέλλον. Εννοείται πως θα παραμείνει, χωρίς να αποκλείεται και πρόταση για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του. Δεν αποκλείω να του δοθεί φανέλα βασικού την επόμενη περίοδο...

Κουίνσι Αμπέγιε: Από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες τη χρονιά που μας πέρασε. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επέκταση του δανεισμού του, μιας και η αγορά του αποτελεί απαγορευτικό σενάριο με βάση τα τωρινά οικονομικά της ομάδας. Τα πάντα θεωρούνται ανοικτά όσο αφορά την περίπτωση του Γκανέζου μεσοεπιθετικού.

Αντώνης Πετρόπουλος: Όποτε αγωνίζεται συνηθίζει να σκοράρει! Παρόλα αυτά δεν κέρδισε ποτέ θέση βασικού στο ''τριφύλλι''. Έχει έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιο του, δεν αποκλείω, ωστόσο, να παραχωρηθεί αν παρουσιαστεί κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Χοσέ Τοτσέ: Αμφισβητήθηκε έντονα όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό. Στο τέλος της σεζόν όμως το πρόσημο είναι μάλλον θετικό για τον Ισπανό επιθετικό που με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φαίνεται πως κερδίζει θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Γκέργκελι Ρούντολφ: Παρότι ήρθε με καλές περγαμηνές από την Ιταλία, οι συνεχείς τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να δείξει την πραγματική του αξία. Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται και θα αποτελέσει παρελθόν για τον Παναθηναϊκό...

Ζεσουάλδο Φερέιρα: Από τους λίγους προπονητές που παρότι δεν κέρδισε τίτλο αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας. Πρόθεση όλων είναι να παραμείνει στον πάγκο του ''τριφυλλιού'', τα πάντα, ωστόσο, εξαρτώνται από τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως αν δεν παραμείνει στον Παναθηναϊκό θα σταματήσει την προπονητική του καριέρα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.