Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα ''μωρά'' έγιναν ''άντρες''

Είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη, οτι αυτή τη στιγμή ο μπασκετικός Ολυμπιακός διαθέτει τους καλύτερους μικρούς στη δεκαετία του 90'. Πάρα πολλές ομάδες θα ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τέτοιους παίχτες όπως ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας ακόμα και ο νεαρός Κατσίβελης. Έχοντας ήδη ένα Ευρωπαϊκό στις πλάτες τους και πηγαίνοντας να κατακτήσουν το Ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα απο 15 χρόνια, απο τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό, είναι φανερό οτι τα αμούστακα ''νιάνιαρα'' του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντέχουν στην πίεση και στο βάρος της φανέλας του Θρύλου. Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Ντούσαν Ίβκοβιτς : O ''δάσκαλος'' φέτος το απολαμβάνει όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη δήλωσή του πριν τον τελικό του Κυπέλου, καθημερινά δουλεύει με τους νεαρούς παίχτες συμβουλεύοντας τους να κάνουν το σωστό και επισημαίνοντας τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Είναι γνωστό οτι ο προπονητής των ερυθρολεύκων έχει κάνει ανάλογες πορείες τόσο με την Παρτιζάν οσο και με την εθνική Σερβίας, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να διδάξει το μπάσκετ σε νεαρούς παίχτες χωρίς να φοβάται την απειρία τους.

Βασίλης Σπανούλης : Ο αρχηγός του Θρύλου πριν δυο χρόνια πήρε μια μεγάλη απόφαση που ίσως να άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, πήρε μεταγραφή στον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό θέλοντας να αποδείξει οτι δεν είναι μόνο μια μαριονέτα που προσαρμόζεται στο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν ήθελε να είναι ''στρατιώτης'' στην αρμάδα του Διαμαντίδη, ήθελε να έχει αυτός τον πρώτο λόγο. Δέχτηκε απίστευτη κριτική για την επιλογή του, χλευάστηκε, βράδια ολόκληρα μετα απο ήττες δεν κοιμόταν, όμως δικαιώθηκε. Για να μην περι ταυτολογώ ο V-SPAN είναι ο προπονητής μέσα στο παρκέ δίνει συμβουλές στους νέους, τους βοηθάει να διακριθούν μέσα απο την ομάδα, φροντίζει να διατηρούν την ψυχραιμία και την ''τρέλα'' τους την ώρα του αγώνα. Θα τον χαρακτήριζα αν μου επιτρέπεται ''ρυθμιστή'' του Ολυμπιακού αλλά και τον νεαρών παιχτών.

Γιώργος Πρίντεζης : Ο αγαπημένος συμπαίκτης, φίλος, αγωνιστής, παίχτης για πολλούς εντός και εκτός παρκέ. Είναι πάντα κοντά στους νέους παίχτες, δίνοντάς τους τεράστια ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν φοβάται να τους επισημάνει τα λάθη τους και χαρακτηριστικό είναι οτι με τον Κώστα Παπανικολάου κάνουν ατομικές μαζί, προσπαθώντας να βελτιωθεί ο μικρός ακόμα περισσότερο. Φοβερό παιδί, ατσάλινος χαρακτήρας πάντα προστατεύει τους πιτσιρικάδες, κλείνοντας τους τα αυτιά απο τις ''κολοφυλλάδες'' και τις σειρήνες. Ένας παίχτης που χάρισε το Ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό με το γνωστό δικό του τρόπο, ένας παίχτης που κάνει προπόνηση κάθε μέρα που έχει βελτιωθεί περισσότερο απο τον καθένα, οτι και να πω είναι λίγο για τον Γιώργο Πρίντεζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.