Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Όλοι κρύβουμε εναν Σαντιάγκο Μουνέζ μεσα μας

Έγινε γνωστός απο την επιτυχημένη ταινία με το όνομα '' goal '', σαφώς και αναφέρομαι στον Σαντιάγκο Μουνέζ, ο οποίος μέσα απο μια ιστορία ποδοσφαίρου έχει γίνει εδώ και χρόνια το '' alter ego '' πολλών ανθρώπων. Η ιστορία είναι γνωστή λίγο πολύ ο άσημος Μεξικανός '' Σάντι '', ο οποίος αγωνίζεται στην Αμερική, παίρνει μεταγραφή στο '' Νησί '' για λογαριασμό της Νιούκαστλ και το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Ας δούμε όμως πόσοι ακόμα έχουν ταυτιστεί με την εν λόγο ταινία...

Xαβιέρ Ερνάνες '' Τσιτσαρίτο '' : Ο επιθετικός της Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ, έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον ήρωα της ταινίας, μιας και όταν αυτη παιζόταν ο πιτσιρικάς τότε Τσιτσαρίτο έπαιζε στους νέους της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, και όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος τότε '' κάποια μέρα θα παίξω και εγω στην Πρέμιερ ''. Το είπε και το έκανε ο άσσος απο το Μεξικό και μετά απο μερικά χρόνια, πέντε για την ακρίβεια έγινε κάτοικος Μάντσεστερ για λογαριασμό των '' κόκκινων διαβόλων ''. Αξίζει να αναφερθεί, οτι ο '' Τσιτσαρίτο '' κατάγεται απο φτωχή οικογένεια και έχει άλλον έναν μικρό αδερφό. Τέλος ο Ερνάνες έχει δηλώσει οτι στο μέλον θα ήθελε να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και στο Μάντσεστερ περνάει φανταστικά.

Σέρχιο Αγκουέρο : Όλοι μας γνωρίζουμε τον φανταστικό παίχτη που ακούει στο όνομα '' Κουν '' Αγκουέρο, ο Αργεντινός έχει δηλώσει φανατικός και τρελαμένος με την ταινία '' goal '' και μάλιστα εύκολα θα έβαζε τον εαυτό του στη θέση του πρωταγωνιστή. '' Η θέληση του και το πείσμα του να παίξει μπάλα ξεφεύγοντας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση με κάνει απλά να τον θαυμάζω '', ήταν τα λόγια του γαμπρού του Μαραντόνα. Ο Σέρχιο Αγκουέρο θα ήθελε ακόμα να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο...


Λίονελ Μέσι : Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει απο την ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βλέπει και ξαναβλέπει όπως έχει δηλώσει την ταινία και μάλιστα και ο ίδιος θα ήθελε να έχει το πείσμα και τη θέληση του μικρού '' Σαντιάγκο Μουνέζ ''. Βέβαια ο Λίονελ Μέσι δεν θα ήθελε μεταγραφή στην αιώνια αντίπαλο, όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, όμως όπως έχει δηλώσει και παλιότερα '' το ποδόσφαιρο είναι ευλογία για όσους το αγαπούν, και όσοι δουλεύουν πάνω σε αυτό ανταμείβονται, και εγώ κατάγομαι από φτωχή οικογένεια και ξέρω πως είναι πολυ δύσκολο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο αν είσαι έτσι, γιατί πρέπει να δουλέψεις, ώστε να φας ''.

Εζέκιελ Λαβέτσι : Ο '' νέος '' Μαραντόνα της Νάπολι, ο οποίος είναι κοντά τη Παρί, έχει παραδεχτεί οτι έχει παρα πολά κοινά με τον Μουνέζ. '' Ναί είναι αλήθεια, δούλευα σαν ηλεκτρολόγος μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό μου για να ζήσω, δεν πίστεψα ποτέ οτι μπορώ να παίξω στην Ευρώπη '', ήταν τα λόγια του Αργεντίνου πριν τον εντοπίσουν οι άνθρωποι της Νάπολι και γίνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Εζέκιελ έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον πρωταγωνιστή μιας και η ίδια η μητέρα του έχει παραδεχτεί. οτι όταν τη βλέπει βουρκώνει, ενω στα γκολ που βάζει ο '' Σάντι '', πανηγυρίζει.

Eγώ  : Ναι και εγώ έχω πρότυπο τον Σαντιάγκο Μουνέζ, διότι είναι μεγάλο το πείσμα αυτού του παιδιού να παίξει ποδόσφαιρο, σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ και τα κατάφερε. Ακόμα όταν τραυματίστηκε δεν το έβαλε κάτω αλλά συνέχισε να κάνει την αποθεραπεία του χωρίς να σκέφτεται το τώρα αλλά το αύριο. Δούλεψε, μόχθησε και κατάφερε να αποδείξει, ότι μπορεί να σταθεί στην κορυφαία ομάδα του κόσμου ( τότε), δίπλα στους '' Γκαλάκτικος ''. Όλοι μας έχουμε βάλει στη θέση του τον εαυτό μας, άλλοι για την καλύτερη ομάδα του κόσμού, άλλοι για την ομάδα της γειτονιάς μας, ΕΓΩ για τον τραυματισμό μου...σε ευχαριστώ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΜΟΥΝΕΖ για το μήνυμα που μου έστειλες μέσω της ταινίας '' goal ''.

Y.Γ : Απλά δείτε και θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.