Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ντέρμπι και προσοχή στα "ρηχά"


Το Σαββατοκύριακο που έρχεται έχει να μας προσφέρει πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, όπως πάντα άλλωστε, με κρίσιμα παιχνίδια για τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενόψει φυσικά και των επερχόμενων αγωνιστικών του Champions και Europa League. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται στα ντέρμπι στην Ιταλία, αλλά και στις μάχες των πρωτοπόρων σε Αγγλία και Ισπανία. Αναλυτικότερα:

Ιταλία- Campionato, 13η αγωνιστική

Τρομερό θέαμα και παιχνίδια ακατάλληλα για καρδιοπαθείς περιλαμβάνει η 13η αγωνιστική στην Serie A. Στο Τορίνο, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους αντιμετωπίζει την φορμαρισμένη Λάτσιο, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει τις ορέξεις της φετινής ομάδας της Ρώμης. Η Ίντερ (υποδέχεται την Κάλιαρι) έχει το βλέμμα της στραμμένο πάνω στην πρωτοπόρο, περιμένοντας ενδεχόμενη απώλεια βαθμών. Στα δύο στρατόπεδα, δεν υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα, με τους μπιανκονέρι να θέλουν να επανέλθουν στις εντός έδρας επιτυχίες. Σε μία ειδική αναμέτρηση, το φετινό σύνολο της Μίλαν θα φιλοξενηθεί από την Νάπολι, που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Μίλαν, 13η στην βαθμολογία επιθυμεί να ανακάμψει, τόσο στο γήπεδο όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, την στιγμή που ο Καβάνι συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις του.

Άξια προσοχής:
  • Το ντέρμπι της Γένοβας, ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Τζένοα
  • Η συνέχεια του νικηφόρου σερί της Φιορεντίνα (εντός με Αταλάντα)
  • Την πρόωρη μάχη παραμονής ανάμεσα στην Πεσκάρα που δέχτηκε 6 τέρματα από την Γιούβε και τη Σιένα
Αγγλία- Premier League, 12η αγωνιστική

Σχετικά ήρεμα αναμένεται να κυλήσει το διήμερο στο Νησί. Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ κυριαρχεί στο πρόγραμμα της αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες ψάχνουν τη σταθερότητα στο πρωτάθλημα, με στόχο –όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 3-4 χρόνια- «πλασάρισμα» στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Οι πρωτοπόρες ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτυ θα αντιμετωπίσουν τις πάντα υπολογίσιμες αλλά όχι μεγαθήρια Νόργουιτς και Άστον Βίλα. Η 3η στην βαθμολογία Τσέλσι θα φιλοξενηθεί από την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Γουέστ Μπρομ.

Άξια προσοχής:
  • Το ντέρμπι της "ουράς" ανάμεσα σε ΚΠΡ και Σαουθάμπτον
  • Οι 3 συνεχόμενες ισοπαλίες της Λίβερπουλ ενόψει του παιχνιδιού με την Γούιγκαν
  • Η εικόνα του Τζο Χαρτ μετά τα 4 τέρματα του Ζλάταν
Ισπανία, Primera Division, 12η αγωνιστική

Εφόσον θεωρείται μεγάλο παιχνίδι αυτό ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μπερναμπεόυ, έχω το ελεύθερο να σχολιάσω την περίπτωση Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρόκειται για έναν υπέροχο ποδοσφαιριστή με πραγματικά αμέτρητες ικανότητες και τεράστιο ταλέντο, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο, ίσως, ελάττωμα που μπορεί να έχει παίχτης του επιπέδου του. Αυτό είναι η αλαζονεία και η αίσθηση ότι πρέπει να του συμπεριφέρονται όλοι όπως αυτός επιθυμεί. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ρεάλ μπορούν να επιλυθούν, όποια κι αν είναι, αν και ο ίδιος ο Ρονάλντο πέσει λίγο από τα σύννεφα στα οποία αιωρείται. Πίσω στα ποδοσφαιρικά, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί την Σαραγόσα, και η είδηση για τους Καταλανούς είναι η επιστροφή του Πουγιόλ στην αποστολή μετά τον τραυματισμό του. Η 2η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να διατηρηθεί ψηλά με ένα τρίποντο στην έδρα της Γρανάδα.

Άξια προσοχής:
  • Ντέρμπι ψυχολογίας και μόνο αποτελεί το άλλοτε σπουδαίο Βαλένθια-Εσπανυόλ
  • Η κόντρα της Σεβίλης με την φορμαρισμένη Μπέτις

Η Ευρώπη παίζει μπάλα, λοιπόν, αλλά σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να δείτε το "ελ-θράκικο" της Ελλάδας, στο χωράφι της Κομοτηνής. Θα τα ξαναπούμε με την ανάλυση των αγώνων του Champions League, μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.