Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συνέχεια στο Europa ...

   Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Γερμανία χάνοντας έτσι τις όποιες πιθανότητες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον μετά την ήττα της Μονπελιέ από την Άρσεναλ στον Λονδίνο, οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την τρίτη θέση που οδηγεί στον Γιουρόπα λιγκ και το τελευταίο ματς στο γήπεδο "Γ.Καραισκάκης" είναι ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

  
      Κοιτάζοντας το παιχνίδι τώρα, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η Σάλκε είχε καλύτερη απόδοση από τον Ολυμπιακό χάνοντας αρκετές φάσεις πριν έρθει το γκολ του Φουχς στο 77ο λεπτό. Η σημαντικότερη μεταξύ αυτών ήταν το σουτ του Χόλτμπι με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι ( 10' ). Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός την περισσότερη ώρα του ματς βρισκόταν αμυνόμενος από τον χώρο του κέντρου προς το τέρμα του, ενώ στη μεσαία γραμμή έχανε εύκολα την μπάλα επιτρέποντας στους Γερμανούς να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κάρολ. Επιθετικά δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία κατά την διάρκεια του ματς ούτε με τον Μήτρογλου ο οποίος έδειχνε μόνος μπροστά στους ψηλούς αμυντικούς των Γερμανών αλλά ούτε με τον Τζιμπούρ που πέρασε αλλαγή στο 73ο λεπτό. 
    Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ο Κώστας Μανωλάς που έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς αφήνοντας ουσιαστικά τον Χούντελαρ εκτός παιχνιδιού. Θετικός ήταν και ο Μοντέστο στο χώρο του κέντρου κάνοντας πολλά χιλιόμετρα και βοηθώντας την ομάδα του σημαντικά.

   Μοιραία λοιπόν μετά από τέτοια εμφάνιση ήρθε η ήττα. Ένα αποτέλεσμα που πρέπει να αφήσει πίσω της η ομάδα του Πειραιά καθώς ακολουθεί το δύσκολο ματς της Κυριακής στην Τούμπα. Σίγουρα στα θετικά είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα λιγκ αν αναλογιστεί κανείς πως ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.