Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το διαδικτυακό στοίχημα. Ποιες εταιρίες έχουν πάρει ήδη την άδεια...

Έντονος είναι ο προβληματισμός των παιχτών στοιχήματος του διαδικτύου, καθώς μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σχετικά το διαδικτυακό στοίχημα. Οι φήμες το τελευταίο διάστημα οργιάζουν για το ποιες εταιρίες θα καταφέρουν να επιβιώσουν στην Ελλάδα και το ποιες θα αποχωρήσουν. Επίσημη ανακοίνωση, δεν έχει ακόμη βγει, ωστόσο μετά τις 5 Δεκέμβρη το τοπίο θα έχει ξεδιαλύνει και τα πράγματα θα έχουν μπει σε μια λογική βάση. Εμείς όμως καταφέραμε να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με το θέμα και σας τις παρουσιάζουμε εδώ στο gatos365.blogspot.gr .


Μετά από τις  5 Δεκεμβρίου, όποια εταιρία στοιχηματισμού δεν έχει τη σχετική άδεια για να δρα στον εν Ελλάδι χώρο, θα υπόκειται σε βαρύτατο πρόστιμο. Τη σχετική άδεια, εταιρίες θα πρέπει να την προμηθευτούν προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο της ΕΕΕΠ (μετά τις 5/12). Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρία "Interwetten" δε δέχεται νέες εγγραφές Ελλήνων πελατών μέχρι τις 5 Δεκέμβρη οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς η Ελλάδα δε βρίσκεται στη λίστα των χωρών που η εταιρία δέχεται.

 Η bet365 που είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους παίκτες της ελληνικής αγοράς (η bwin ο άλλος) δεν έχει εξασφαλίσει τις τύχες του μέλλοντός της. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγο εταιρία κινείται για να εξαγοράσει μέρος της Goalbet, η οποία είναι μία από τις 24 εταιρίες που διαθέτουν την πολυπόθητη άδεια της ΕΕΕΠ εδώ κι ένα χρόνο.Η Goalbet από την άλλη μεριά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  έψαχνε από καιρό ισχυρό συμπαίκτη ή ακόμα και αγοραστή. Αμέσως λοιπόν, αφού οι συνομιλίες με τη bet770 απέβησαν άκαρπες, τη σκυτάλη πήρε η bet365, η οποία εξασφάλισε έναντι άγνωστου -αλλά πάντως μεγάλου- ποσού την πλήρη εξαγορά του κομματιού εκμετάλλευσης του brand name της Goalbet στην ελληνική αγορά. Για το θέμα αναμένονται ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι το θέμα θα κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν οι πληροφορίες θα εξακριβωθούν.

Αυτή τη στιγμή, αξίζει να αναφέρουμε ότι 4 εταιρίες που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη σχετική άδεια της ΕΕΕΠ  είναι η Goalbet, η Mybet,  η Sportingbet και η PaddyPower. Αυτές είναι και οι πιο γνωστές στο ελληνικό κοινό από την λίστα των "24". 

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από τις διαθέσεις της betfair, το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της οποίας βρίσκεται στο επίκεντρο της νομοθεσίας της Κύπρου τους τελευταίους μήνες, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει ο συγχρονισμός των αποφάσεων με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, και κυρίως ο μικρός χρονικός ορίζοντας της επιβολής των κυρώσεων.

Για το αν θα χάσετε τα χρήματα που έχετε μέσα στους λογαριασμούς σας:

Κατά 99%, όχι, δεν θα τα χάσετε. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά 100% πως όλες οι εταιρίες θα εγγυηθούν τα χρήματά σας. Πάντως μέχρι τώρα όσες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν (αποχώρηση Ladbrokes από Ελλάδα) με τελευταία σημερινή είδηση την αποχώρηση της Sbobet, όλες ενημέρωσαν τους πελάτες τους να «τραβήξουν» τα χρήματά τους στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, σε μία Ελλάδα που κόβει από παντού και ψάχνει πόρους ακόμη και από οικογένειες με 1-2 παιδιά, δε θα σταθώ στο πλευρό των εταιρειών στοιχήματος. Ας κατεβάσουν τα κέρδη τους, ας προσφέρουν το 30% (που άλλοι προσφέρουν το 30% του εισοδήματός τους χωρίς να τους δίνεται επιλογή) και ας εκδώσουν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας. 

Υ.Γ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή, μέχρι τις 5 Δεκέμβρη. Μέχρι τότε σας εύχομαι καλά κέρδη όπου και να παίζετε...

Ευχαριστώ τo  Stoiximaonline.com για τις πληροφορίες που μου παρείχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.