Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

''Πριγκιπικό'' ξήλωμα;

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Βέροια από την τοπική ομάδα χάλασε το προσωρινά θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά την εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, επαναφέροντας την γνώριμη για εφέτος εικόνα γκρίνιας και αγωνιστικής αποσύνθεσης. Σύμφωνα με τους περισσότερους, η συντριβή στην πόλη της Μακεδονίας σηματοδοτεί το τέλος αυτού του κύκλου ενθουσιασμού που διαμόρφωσε στην ομάδα η έλευση Ρότσα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επιφέρει ριζοσπαστικές αλλαγές στο ρόστερ-και όχι μόνο- του ''τριφυλλιού''!

Συγκεκριμένα, την επομένη του κυριακάτικου ''ναυαγίου'' ο Γιάννης Αλαφούζος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον τεχνικό των πρασίνων Χουάν Ραμόν Ρότσα ζητώντας εξηγήσεις για την ντροπιαστική ήττα στη Βέροια. Ωστόσο, η κουβέντα των δύο ανδρών δεν περιορίστηκε εκεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Mr ΣΚΑΙ παρέδωσε στον Αργεντινό προπονητή λίστα με παίκτες του Παναθηναϊκού που αναμένεται να ''τελειώσουν'' με συνοπτικές διαδικασίες, στα πλαίσια της προσπάθειας του αφεντικού της Π.Α.Ε. να απαλλαγεί οριστικά η ομάδα από ''φαντάσματα'' του παρελθόντος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν! Στην κορυφή της ''μαύρης'' λίστας του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκονται οι Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα και Σπυρόπουλος, η απόδοση των οποίων τα τελευταία 2 χρόνια κινείται σε μετριότατο επίπεδο. Υπάρχει, μάλιστα, έντονη φημολογία πως η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται άμεσα με απαίτηση των οργανωμένων οπαδών του ''τριφυλλιού'' προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, μιας και ιδιαίτερα οι 2 τελευταίοι αποτελούσαν διαχρονικά αγαπημένα παιδιά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, επιβιώνοντας πάντα στο ρόστερ της ομάδας- με παχυλά μάλιστα συμβόλαια- παρά την αγωνιστική τους κατρακύλα.

Στη συνέχεια της λίστας εντοπίζονται τα ονόματα των Μπουμσόνγκ, Λέτο-οι δύο αυτοί βρίσκονταν ήδη υπ' ατμόν- καθώς και οι Φορναρόλι και Πετρόπουλος. Βασικό κίνητρο του αφεντικού της πράσινης Π.Α.Ε. για την απομάκρυνση των τελευταίων αποτελούν τα υψηλά αναλογικά με την αγωνιστική τους αξία συμβόλαια, από τα οποία οι πράσινοι μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα προκειμένου να ''βγει'' η χρονιά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού είναι το timing της συγκεκριμένης απόφασης. Μέχρι και πριν μία εβδομάδα ο Αλαφούζος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική αξία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, αποδίδοντας την βαθμολογική κατρακύλα των πρασίνων στο σαθρό ερυθρόλευκο σύστημα και τη διαιτησία, που σύμφωνα με τον ίδιο, έχει χειρουργήσει εφέτος τον Παναθηναϊκό προς όφελος του Ολυμπιακού. Πως γίνεται λοιπόν, έστω και αν αυτό συμβαίνει κατόπιν μίας ντροπιαστικής για το ''τριφύλλι'' ήττας, να προβαίνει ο Γιάννης Αλαφούζος σε στροφή 180 μοιρών σχετικά με την εκτίμηση του για τις ικανότητες των παικτών του;

Μία εκτίμηση που μπορεί να γίνει προκειμένου να δοθεί μία κάποια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα αφορά την ποδοσφαιρική παραγοντική απειρία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ηγέτης της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας'' είναι φρέσκος στο χώρο του ποδοσφαίρου και πιθανώς να μην έχει αποκτήσει ακόμα την ευελιξία που απαιτεί ο ιδιαίτερα επαχθής ρόλος που έχει αναλάβει. Συνέπεια αυτού οι σπασμωδικές-παρορμητικές κινήσεις που δίνουν την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν ξέρει τι του γίνεται, κοινώς.

Ωστόσο, μία πιο πονηρή- προσωπική μου- εκτίμηση λέει πως η πρεμούρα του αφεντικού για άμεση απομάκρυνση παικτών και παραγόντων του ''τριφυλλιού'' πιθανώς και να οφείλεται σε ένα επίκαιρο ζήτημα που αφορά τα διοικητικά της πράσινης Π.Α.Ε. Δίχως να έχω κάποια προσωπική πληροφόρηση, η επανεμφάνιση του πρίγκιπα Φειζάλ στο προσκήνιο- αυτή τη φορά με έναν πιο σοβαροφανή και στοιχειοθετημένο τρόπο-, σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις θετικές διαθέσεις των μετόχων του Παναθηναϊκού για είσοδο του Άραβα στην Π.Α.Ε ίσως σχετίζονται έμμεσα με τις εξελίξεις. Με το φτωχό μου το μυαλό, λέω εγώ, δεν αποκλείεται μέσα στους όρους Φειζάλ για την απόκτηση του Παναθηναϊκού να εμπεριέχεται απαίτηση για απομάκρυνση παικτών και προσώπων της διοίκησης που θυμίζουν ''Τζίγκερ'' και που πιθανώς θα κάνουν πιο αρεστό τον πρίγκιπα στα μάτια των οπαδών του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω, όσα υποστηρίζω δεν αποτελούν καν φήμες. Παρόλα αυτά, δεν θα μου προξενήσει καμία απολύτως εντύπωση αν τελικά ο παραπάνω ισχυρισμός επιβεβαιωθεί πανηγυρικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.