Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Luca Caldirola, ο νέος "βράχος" της Σκουάντρα Ατζούρα!

Σήμερα η στήλη μας -για πρώτη φορά παρακαλώ- φιλοξενεί έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Luca Caldirola κατάγεται από, τη "μάνα" στο να βγάζει αμυντικούς, Ιταλία και θεωρείται ως ο καλύτερος ανερχόμενος κεντρικός αμυντικός στη χώρα του. Είναι μόλις 21 ετών αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η ηρεμία και ο ώριμος τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν στα μάτια του Luca Caldirola τον επόμενο βασικό κεντρικό αμυντικό της εθνικής Ιταλίας.

Ο Luca Caldirola είναι γεννημένος στις 1/2/1991 στο Ντέσιο της Ιταλίας. Έχει ιδανικό ύψος για κεντρικό αμυντικό 1,89 κάτι που τον βοηθάει στις εναέριες μονομαχίες. 

Ο Luca ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Lombardia (Seregno, Base 96) σαν τερματοφύλακας(!) και στη συνέχεια σαν αμυντικό χαφ. Τελικά, οι προπονητές του κατέληξαν ότι η θέση που του ταίριαζε περισσότερο ήταν αυτή του κεντρικού αμυντικού. Το 1999 σε ηλικία 8 ετών, ο 21χρονος αμυντικός πήγε στην Ίντερ όπου εκεί έμεινε 11 χρόνια. Αρχηγός στις μικρές ομάδες των νερατζούρι και όντας ο καλύτερος παίχτης σε αυτές, ανταμείφθηκε το 2010 με το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.  

Εκεί δεν έμεινε για πολύ καθώς η διοίκηση των νερατζούρι θεώρησε πως ήταν καλύτερο για τον νεαρό αμυντικό να μετέβη σε μια ομάδα που θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έτσι στις 29 Ιουνίου του 2010 ο Luca Caldirola πήγε στη Φίτεσε σαν δανεικός για ολόκληρη τη σεζόν. Εκεί ο 21χρονος αμυντικός είχε 11 συμμετοχές με πολύ καλή παρουσία. Το 2011-12 ο Luca Caldirola θα ξεκινήσει την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα της Ίντερ και θα κερδίσει μια θέση στο ρόστερ εκείνης της χρονιάς. Το ντεμπούτο του με την φανέλα των νερατζούρι το έκανε σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ στις 7 Δεκεμβρίου του 2011 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ωστόσο, ο αγωνιστικός χρόνος που  είχε ο πιτσιρικάς στην πρώτη ομάδα της Ίντερ, δεν ήταν αυτός που περίμενε και έτσι τον Ιανουάριο του 2011 ξανάεφυγε σαν δανεικός, αυτή τη φορά όμως για λογαριασμό της Μπρέσια που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία.  Εκεί είχε 19 συμμετοχές και μάλιστα αποτελούσε τον βασικό κεντρικό αμυντικό της ομάδας, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το καλοκαίρι του 2011 οι νερατζούρι πούλησαν το 50% των δικαιωμάτων του Luca στη Τσεζένα μιας και ήταν ένα από τα έμψυχα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Γιούτο Ναγκατόμο. Πλέον ο 21χρονος Ιταλός, αγωνίζεται στη Τσεζένα έχοντας 2 συμμετοχές. 

Ο Luca Caldirola είναι βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών της Σκουάντρα Ατζούρα και αυτή τη στιγμή είναι ο αρχηγός της U21 όπου έχει 21 συμμετοχές και 1 τέρμα. Το ντεμπούτο του με την εθνική ελπίδων της Ιταλίας το έκανε στις 17 Νοέμβρη του 2010 με αντίπαλο την Τουρκία. 

Δείτε εδώ μια διαφήμιση του Luca για λογαριασμό γνωστής αθλητικής εταιρίας ρούχων:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.