Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Για τη φανέλα στο Λονδίνο, αλλά το ντέρμπυ όλα τα λεφτά...


Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη και μαζί με τους 3 βαθμούς κερδίζει πολλά σε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Αφενός γιατί για το ''τριφύλλι'' ακολουθεί ένας αγωνιστικός γολγοθάς με κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφετέρου γιατί η ήττα από τον Πλατανιά την προηγούμενη εβδομάδα κλόνισε το ηθικό των πρασίνων, ιδιαίτερα κατόπιν της προκλητικής διαιτησίας του Αρετόπουλου. Πλέον, η ομάδα του Χουάν Ρότσα ταξιδεύει στο Λονδίνο παίζοντας τα ρέστα της για την πρόκριση ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού δεν μπορεί να μην υπάρχει το κυριακάτικο ντέρμπυ κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Ο.Α.Κ.Α.

Κατά την εκτίμηση μου, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο κείμενο, οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για κάτι καλό στο Λονδίνο είναι απειροελάχιστες. Ακόμα και αυτή η λαβωμένη Τότεναμ (απόντες οι Μπέιλ και Ντόουσον) παραμένει αρκετά επίπεδα πάνω από τους πράσινους, που εκτός από μεγάλη εμφάνιση θα χρειαστούν και μία αδιάφορη αντίπαλο για να πετύχουν το θαύμα. Ο εφετινός Παναθηναϊκός, επαναλαμβάνω, δεν αποτελεί σύνολο με δυνατότητα υπέρβασης και για τον λόγο αυτό οι φίλοι της ομάδας δεν πρέπει να επηρεαστούν από το κλίμα... πρόκρισης που αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Αναμενόμενα, ξυπνώντας το πρωί και σερφάροντας για τα πρωτοσέλιδα διαπίστωσα πως ουκ ολίγες εφημερίδες δίνουν προεκτάσεις πρόωρου ''τελικού'' στον αγώνα της Πέμπτης, χωρίς να αποδίδουν καμία απολύτως σημασία στο αγωνιστικό χάος που χωρίζει τις 2 ομάδες.

Επαναλαμβάνω, ο φετινός Παναθηναϊκός, ακόμα και όταν παρουσιάζεται από υποφερτός έως καλός, όσα κόλπα και αν δοκιμάσει ο ταχυδακτυλουργός Ρότσα, δεν έχει την ποιότητα να διακριθεί στην Ευρώπη. Δυστυχώς, η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα το παιχνίδι θα παρουσιαστεί ως επικοινωνιακά χαμένο για τους πρασίνους. Κατά συνέπεια, γκρίνια, κατήφια και απαισιοδοξία θα επανέλθουν και η διαχείριση του derby θα αποτελεί άλυτο αίνιγμα για τον Αργεντίνο τεχνικό του τριφυλλιού.

Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι, το ''focus'' να επικεντρωθεί στο ντέρμπυ της Κυριακής, κόντρα στους ερυθρολεύκους. Βασικοί και ρεαλιστικότεροι στόχοι για τον Παναθηναϊκό παραμένουν το Κύπελλο και η έξοδος στην Ευρώπη και προς αυτή την κατεύθυνση το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπυ σαφώς και θα επιδράσει καταλυτικά. Χώρια το γόητρο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η διαφορά είναι στο +16 για τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα θεωρείται ήδη χαμένο για το ''τριφύλλι''. Η επιδίωξη της ευρωπαϊκής συνέχειας για τον Παναθηναϊκό αποτελεί στην παρούσα φάση το bonus, που έρθει δεν έρθει δεν πρέπει να καταρρακώσει την ψυχοσύνθεση της ομάδας.

Κλείνοντας, λοιπόν, το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό είναι το πραγματικά σημαντικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να επικεντρωθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια της Π.Α.Ε., σε αυτό το παιχνίδι πρέπει ο κόσμος να ''βγάλει'' το λαρύγγι του, αυτό είναι το ματς που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφέρει ουσιαστικά συμπεράσματα αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση και τις ρεαλιστικές επιδιώξεις των πρασίνων για εφέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.