Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Lucas Ocampos, ο "δυναμίτης" από την Αργεντινή. (vds)


Γεια σας φίλοι μου, σήμερα η λίστα μας φιλοξενεί ένα ταλέντο από την Αργεντινή ο οποίος είναι ένα από τα προϊόντα της Ρίβερ Πλέιτ. Φέτος αγωνίζεται στη Μονακό και χαρακτηριστικό του είναι η πολύ καλή σωματοδομή του αλλά και τα εξαιρετικά φυσικά προσόντα που διαθέτει (ταχύτητα, αλτικότητα, δύναμη). Ο Lucas Ocampos είναι αρκετά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής και αποτελεί ένα ταλέντο που τα επόμενα χρόνια άπαντες θα ασχολούνται μαζί του.



Ο Lucas Ariel Ocampos είναι γεννημένος στις 11 Ιουλίου του 1994, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και έχει ύψος 1,87. Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ και από πολύ νωρίς εξέπληξε τους πάντες με τις ικανότητές του. Ταχύς, ψηλός και πολύ δυνατός αλλά και αρκετά καλός με την μπάλα, μπορεί να παίξει ακόμα και στα άκρα της επίθεσης, ωστόσο η φυσική του θέση είναι πίσω από τον σέντερ φορ. Ντεμπούταρε στις 16 Αυγούστου του 2011 σε ένα παιχνίδι εναντίον της Chacarita Juniors. Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε 4 ημέρες αργότερα με αντίπαλο την Independiente, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Τη σεζόν 2011-2012 τα πήγε αρκετά καλά έχοντας σημειώσει 7 γκολ σε 39 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. Η πρώτη του επαγγελματική χρονιά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους σκάουτερ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και άμεσα ο Lucas μπήκε στη μεταγραφική λίστα των Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτυ. Ωστόσο ο νεαρός, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα όπου θα είχε χρόνο συμμετοχής και θα υπολογιζόταν για βασικός. Γι αυτό και απέρριψε την περίπτωση να πάει σε μια ομάδα μόνο και μόνο για είναι απλό μέλος της. Έτσι ο Lucas Ocampos αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιγκ 2 της Γαλλίας και συγκεκριμένα στη Μονακό. O προπονητής του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο Ocampos θα κάνει τεράστια καριέρα. Εκεί, σε 5 συμμετοχές έχει καταφέρει να σημειώσει ένα τέρμα και όλοι στο πριγκιπάτο τον θεωρούν παίχτη παγκόσμιας κλάσης. Η τιμή του αυτή τη στιγμή, έχει φτάσει τα 16.000.000 ευρώ και η διοίκηση της Μονακό δεν είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει σε χαμηλότερη από αυτή.

Έχει σαν πρότυπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όσοι ξέρουν τον νεαρό Αργεντινό μεσοεπιθετικό λένε πως κάποια μέρα θα γίνει σαν τον Πoρτογάλο. Λέει ότι προσπαθεί να αντιγράψει το στυλ CR7 και μια μέρα θέλει να καταφέρει ότι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δηλαδή πολλούς τίτλους αλλά και τη χρυσή μπάλα. Είναι ιδιαίτερα ταχυδυναμικός, έχει ρυθμό και ένα πλήρες οπλοστάσιο κόλπων με την μπάλα. Μπορεί να πάει μέσα ή έξω και αγαπά το γκολ. Έχει πολύ δυνατό σουτ και συχνά ξαφνιάζει τους τερματοφύλακες αφού δεν διστάζει να σουτάρει από όποιο σημείο και να βρίσκεται.

Είναι βασικό στέλεχος της Αργεντινής U-17 έχοντας 3 γκολ σε 8 συμμετοχές. 

Απολαύστε εδώ τον "παιχταρά" Lucas Ocampos :


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.