Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Και τώρα το ντέρμπυ...

Ο Παναθηναϊκός έπεσε ηρωικά στο Λονδίνο, έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης και πλέον τα πάντρα στρέφονται γύρω από το αυριανό ντέρμπυ, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι, με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από τις βελτιωμένες τους εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να κοντράρουν στα ίσια τους ερυθρόλεκους, παίρνοντας μία νίκη γοήτρου με ψυχολογικά-κυρίως- οφέλη. Παρόλα αυτά, ο... αναμορφωτής του ''τριφυλλιού'' έχει αρκετούς πονοκεφάλους να αντιμετωπίσει, μιας και αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή ορισμένων παικτών της ομάδας.


Εκτός μάχης έχει τεθεί ο Κουίνσι, που χθες ένιωσε ενοχλήσεις και ενημέρωσε πως δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ενώ δύσκολα θα ξεκινήσει και ο Σο, που ύστερα από χτύπημα στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ δεν είναι 100% έτοιμος. Τα δόντια φαίνεται πως θα σφίξξει ο Λουκάς Βύντρα, που παρά το αιμάτωμα από το οποίο ταλαιπωρείται, αναμένεται να πλαισιώσει κανονικά τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ετοιμοπόλεμοι κρίνονται θεωρητικά και οι Πίντο, Μπουμσόνγκ, άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το αν θα βρεθούν στην αποστολή του αυριανού παιχνιδιού.
 
Με δεδομένα τα παραπάνω, λοιπόν, 13 παίκτες φαίνεται πως διεκδικούν τις 11 θέσεις της αυριανής ενδέκάδας. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Τριαναφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας. Σισοκό, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Πετρόπουλος (ως αντί-Τοτσέ), Μαρίνος και Βελάσκες (σε περίπτωση που ο Λουκάς Βύντρα δεν κριθεί ετοιμοπόλεμος).
 
Αναφορικά με την προϊστορία, τώρα, είναι σαφές πως υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετρούν από 15 νίκες έκαστος με γηπεδούχους τους πρασίνους, ενώ 23 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη για τους πράσινους το 3-0 της περιόδου 1992-1993 (Σαραβάκος, Μαραγκός και Βαζέχα οι σκόρερς) ενώ το 2-4 του Δεκεμβρίου του 1998 η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη για τους Πειραιώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως για να εντοπίσει κανείς νίκη του Παναθηναϊκού μήνα Δεκέμβρη επί του Ολυμπιακού πρέπει να μεταφερθούμε στο μακρινό 1995 (νίκη με 1-2). Σαν γηπεδούχοι, οι πράσινοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ νίκη επί του ''αιωνίου'' μήνα Δεκέμβριο!
 
Τέλος, σχετικά με την προσέλευση του κόσμου, λίγο η βεβαρυμένη οικονομική συγκυρία, λίγο η μεγάλη βαθμολογική διαφορά και φυσικά ο άσχημος καιρός αναμένεται να μην επιτρέψουν σε πολύ κόσμο να ανηφορίσει αύριο στο Ο.Α.Κ.Α. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 15-20 χιλιάδες κόσμου θα παρεβρεθούν αύριο στην Καλογρέζα, ενώ σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους το νούμερο αυτό ίσως αγγίξει τις 25 χιλιάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.