Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ταξιάρχης Φούντας. (vds)

Σήμερα η στήλη μας, για πρώτη φορά, φιλοξενεί ένα ταλέντο που προέρχεται από την Ελλάδα. Ο Ταξιάρχης Φούντας, όπως όλοι μας γνωρίζουμε αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Η φετινή προσπάθεια των κιτρινόμαυρων έδωσε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να διακριθούν και γιατί όχι, σιγά - σιγά να καθιερωθούν στην Super League και το ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια, ΄πολλοί παίχτες της ΑΕΚ έχουν φανεί κατώτεροι των περιστάσεων και άλλοι έχουν αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, όντας ο πιο σταθερός και πολυτιμότερος παίχτης της ΑΕΚ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Πάμε όμως να δούμε πως ο Ταξιάρχης Φούντας έφτασε μέχρις εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Ο Ταξιάρχης Φούντας γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1995, στο Μεσολόγγι. Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στο Αχελώο Νεοχωρίου και από μικρός έδειχνε ότι κάποια μέρα θα πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα ελληνικά γήπεδα. Ήρθε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2011-12 όπου προοριζόταν για να στελεχώσει τη δεύτερη ομάδα (U21). Εκεί, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και γρήγορα το τεχνικό τιμ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Ντεμπούτο έκανε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης σε ηλικία μόλις 16χρονών 6 μηνών και 13 ημερών και έτσι έγινε ο νεότερος παίχτης που έχει παίξει  με φανέλα της ΑΕΚ. Την πρώτη του συμμετοχή σαν βασικός την έκανε στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας όπου αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά. Ο Ταξιάρχης από την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ, τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μετά το πέρας του αγώνα, έχασε τις αισθήσεις του στη φυσούνα του γηπέδου και άπαντες πάγωσαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε πως  ευτυχώς ο Ταξιάρχης δεν είχε κάτι το ανησυχητικό. 

Φέτος ο Ταξιάρχης Φούντας, είναι από τους πιο αποδοτικούς παίχτες της Ένωσης και με 3 γκολ δτο ενεργητικό του φαίνεται να είναι ο μπροστάρης σε αυτή τη αδύναμη, πλην όμως φιλόδοξη και φιλότιμη ΑΕΚ. Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ το σημείωσε στο φιλικό με την Έβερτον, αλλά το πρώτο επίσημο με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Με αυτό το γκολ χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του, στο πρωτάθλημα και έτσι έδειξε τον δρόμο προς την παραμονή της ΑΕΚ στη Σουπερλιγκ. Με αυτό το τέρμα έγινε ο νεότερος παίχτης που έχει σκοράρει με την φανέλα της ΑΕΚ σε ηλικία 17 ετών, 1 μηνός και 24ημερών. Το επόμενο του τέρμα έμελλε να είναι και το ωραιότερο της τότε αγωνιστικής εναντίον της Βέροιας (από τα 35 περίπου μέτρα). Την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2΄ και πήρε το βραβείο του ΜVP στον εν λόγο αγώνα.

Ο Ταξιάρχης Φούντας έχει χρησιμοποιηθεί στο χώρο του κέντρου αλλά και στη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ που είναι και η φυσιολογική του θέση. Είναι ιδιαίτερα ταχύς και έχει πολύ καλή τεχνική και αυτό τον βοηθάει να ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί. 

Το αγγλικό SkySports είχε κάνει αφιέρωμα στον Έλληνα άσσο και μάλιστα είχε αναφέρει γι αυτόν πως είναι ένα από τα ταλέντα που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Ο Φούντας βρίσκεται ήδη στα μπλοκάκια πολλών μάνατζερ και μάλιστα αρκετές ομάδες από την Αγγλία έχουν ασχοληθεί με το νεαρό.

Mε την ομάδα της ΑΕΚ έχει σημειώσει 3 τέρματα σε 19 εμφανίσεις, ενώ με την εθνική νέων (U17), έχει 1 γκολ σε 4 συμμετοχές.

Απολαύστε εδώ τον Ταξιάρχη Φούντα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.