Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Erick Torres Padilla, ο "νέος Τσικαρίτο". (vds)


Γεια σας φίλοι μου, σήμερα η στήλη μας φιλοξενεί ένα ακόμα ταλέντο το οποίο όμως, αυτή τη φορά προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Ο νεαρός Erick Torres Padilla που αγωνίζεται στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα και όλοι στο Μεξικό τον θεωρούν ως το "νέο Τσικαρίτο". Είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ευρώπη, μιας και τα "καμώματά" του έκαναν τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν επάνω του.


Ο Erick Estéfano Torres Padilla, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1993 στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικό. Σε ηλικία 7 ετών πήγε στις ακαδημίες της Τσίβας Γουαδαλαχάρα και εκεί κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές του, έλεγαν πως ο Erick θα παίξει πολύ ψηλά και η Τσίβας είναι τυχερή που έχει έναν τέτοιο παίχτη. Το 2010, ο Erick, ήταν ο αρχηγός της Τσίβας U17 και ο προπονητής της πρώτης ομάδας τον κάλεσε για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα, την οποία στελεχώνει έως σήμερα. Την ίδια χρονιά κλήθηκε στην εθνική νέων του Μεξικό (δηλαδή στην U17), τρομερή χρονιά για τον "Εl Cubo", όπως τον φωνάζουν στον Μεξικό. Στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, το Νοέμβριο του 2010, κατάφερε να σκοράρει και να χαρίσει στην ομάδα του, το βαθμό της ισοπαλίας, στον αγώνα με τη Μοντερέι (για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 1-1). Το πιο σημαντικό επίτευγμα εκείνης της σεζόν, για τον Erick Torres, ήταν ότι σκόραρε στο πρώτο του "Σούπερ Κλάσικο" στις 10 Aπριλίου του 2011 εναντίον της Αμέρικα σε εκείνο το εκκωφαντικό 3-0 υπέρ της Γουαδαλαχάρα.. Εκείνη τη σεζόν έκλεισε τη χρονιά με 6 γκολ σε 19 συμμετοχές βγαίνοντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Καθόλου άσχημα για πρώτη του χρονιά... Πλέον με την ομάδα της Τσίβας Γουαδαλαχάρα μετρά 59 συμμετοχές έχοντας σημειώσει 13 τέρματα.

Όσοι τον ξέρουν, λένε για αυτόν πως έχει "φονικό ένστικτο" εντός περιοχής και πως μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος Τσικαρίτο, επειδή ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ξεκινήσει και εκείνος από τη Τσίβας Γουαδαλαχάρα, αλλά και επειδή το στυλ παιχνιδιού του νεαρού, μοιάζει πολύ με εκείνο του Χαβιέρ Ερνάντες.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν έχει παραλείψει να ασχοληθεί με τον Erick  μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στείλει σκάουτερ να παρακολουθήσουν το μικρό. Ο Σκοτσέζος τεχνικός, έχει δηλώσει πως ο Erick Torres θα κάνει μεγάλη καριέρα και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει. Πάντως ο πρόεδρος της Γουαδαλαχάρα, δύσκολα θα φανεί εύκολος σε διαπραγματεύεις για τη μεταγραφή του νεαρού, καθώς ακόμα δεν έχει ξεχάσει, τα ψίχουλα που εισέπραξε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Τσικαρίτο. Τότε το συμβόλαιο του Χαβιέρ Ερνάντες  έληγε και οι κόκκινοι διάβολοι τον είχαν πάρει έναντι μόλις 2 εκατομμυρίων. Μικρό το ποσό αν αναλογιστούμε την καριέρα που διαπράττει ο Μεξικανός επιθετικός. 

Ο Erick αποτελεί το βασικό σέντερ φορ της ομάδας U23 του Μεξικό και σε λίγα χρόνια θα ανέβει και στην πρώτη ομάδα. Δηλώνει φαν του Τσικαρίτο και μάλιστα έχει κουρεφτεί σαν και τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Μετά τα Χριστούγεννα, είναι πολύ πιθανό να πάει σε κάποια ομάδα, σαν δανεικός μιας και στο εφετινό πρωτάθλημα δεν τα πήγε πολύ καλά έχοντας σημειώσει μόλις 3 τέρματα.

Απολαύστε τον El Cubo:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.