Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Φίλες και φίλοι του gatos365.blogspot.com χρόνια σας πολλά και καλή χρονιά! Μετά από μία 15ημερη προσωπική μου αποχή λόγω ανωτέρας βίας, επιστρέφω σήμερα δυναμικά, με την ελπίδα το 2013 να βρει άπαντες ευτυχείς και τον ελληνικό αθλητισμό να χαρίσει συγκινήσεις ανάλογες με αυτές του προηγούμενου έτους στους Έλληνες φιλάθλους. Γιατί μπορεί για κάποιους ελληνικός αθλητισμός το 2012 να σήμαινε στημένα παιχνίδια, στημένες διαιτησίες, επεισόδια, μηδενισμοί και νταηλίκια, για κάποιους άλλους, ωστόσο, σήμαινε 2 ελληνικές ομάδες στο final 4, Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στις 8 καλύτερες ομάδες της γηραιάς Ηπείρου. Μην τα μηδενίζουμε όλα λοιπόν, ας κρατήσουμε τα- διόλου ευκαταφρόνητα- θετικά και ας προσπαθήσουμε-γιατί όχι- να τα αυγατίσουμε μέσα στο 2013!


Ποδαρικό στο 2013 θα κάνω με ένα θέμα το οποίο πάντοτε είναι επίκαιρο- πολλώ δε μάλλον Ιανουάριο και καλοκαίρια- και ανεξαρτήτως βαθμολογικών συνθηκών ελκύει τα βλέμματα των φιλάθλων: Μεταγραφικά Παναθηναϊκού. Μπορεί τα ταμεία των πρασίνων να είναι απελπιστικά άδεια, ωστόσο, το ''τριφύλλι'' έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει το σχέδιο επιβίωσης για μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η χρονιά κουτσά-στραβά θα βγει, τίποτα όμως δεν εγγυάται την οικονομική επιβίωση του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης σεζόν. Αν δεν γίνει το θαύμα με τον Πρίγκηπα δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσει η Παναθηναϊκή Συμμαχία και ο Γιάννης Αλαφούζος προσωπικά το φορτίο συμβολαίων σαν αυτών που υπάρχουν τώρα στην ομάδα, επομένως οι αποδεσμεύσεις και οι δραματικές μειώσεις θα αποτελούν την μοναδική βιώσιμη λύση. Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα είναι ήδη υπ' ατμόν ενόψει καλοκαιριού, ενώ ο Μπουμσόνγκ αναζητά από τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Ύστερα, λοιπόν, από την απόκτηση του Γιοχέι Καζιγιάμα με την μορφή δανεισμού από την Τόκυο ως το καλοκαίρι, οι πράσινοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την πρώτη τους μεταγραφή και για την επόμενη περίοδο, η οποία και σαφώς κινείται στα πλαίσια της σφιχτής πολιτικής που αναμένεται να τηρηθεί. Λόγος γίνεται φυσικά για τον 23χρονο ακραίο επιθετικό της Παναχαϊκής Θανάση Ντίνα, που από τον Ιούνιο θα είναι οριστικά κάτοικος Παιανίας και η μετακίνηση του θα στοιχίσει συνολικά περίπου 150.000 στον Παναθηναϊκό. 

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε πέρσυ καλύτερος νέος παίκτης της Football League, σκοράροντας 8 γκολ σε 34 συμμετοχές. Από φέτος, μάλιστα, φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Πατρινής ομάδας, ενώ στο παρελθόν έχει γεμάτες χρονιές με τη Ζάκυνθο στη Football League 2. Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σκόντα Ξάνθη, με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο στη Superleague την άνοιξη του 2008. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για ποδοσφαιριστή με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης ενώ άνθρωποι που ασχολούνται επισταμένως με τα δρώμενα της Football League τον παρομοιάζουν με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Όσον αφορά, τώρα, την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής οι πράσινοι βρίσκονται μία ανάσα και από την απόκτηση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Το ''τριφύλλι'' απέστειλε έγγραφο στον Πανιώνιο ενημερώνοντας πως έχει ήδη αρχίσει επίσημες συζητήσεις με τον ταλαντούχο δεξιό μπακ, τον οποίο οι διοικούντες ευελπιστούν να κλείσουν από τώρα, γεγονός που δεν θα επιτρέψει σε άλλες ομάδες να εμπλακούν στο παιχνίδι απόκτησης του. Υπάρχει μάλιστα σκέψη να καταστεί προσπάθεια για μετακόμιση του νεαρού από τώρα στην Παιανία, αν και στο ενδεχόμενο αυτό ο Πανιώνιος θα αξιώσει αποζημίωση από την πράσινη Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα δείχνουν πως μέχρι το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος θα έχει ντυθεί στα πράσινα, ενισχύοντας έτσι την οπισθοφυλακή των πρασίνων.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάντα μέσα στο παιχνίδι της απόκτησης του Τομάς Ντε Βινσέντι από τον Π.Α.Σ. Γιάννενα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πράσινοι τα έχουν βρει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή για ελεύθερη μετακίνηση του στην Παιανία από το καλοκαίρι, τροχοπέδη, ωστόσο, στο όλο θέμα αποτελεί η επιθυμία του προέδρου της ομάδα της Ηπείρου Βασίλη Χριστοβασίλη για πώληση του ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό, που φαίνεται να έχει μπει στο παιχνίδι της απόκτησης του. Ενδεχόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή από τώρα στους ερυθρολεύκους θα αποφέρει σημαντική οικονομική ενίσχυση στα ταμεία του Π.Α.Σ., η διοίκηση του οποίου επιθυμεί να μην χάσει ως ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι, δίχως δηλαδή οικονομική ανταμοιβή. Ατού των πρασίνων στο όλο ζήτημα είναι η επιθυμία του νεαρού Αργεντινού να μεταγραφεί στην Παιανία, καθότι γνωρίζει πως για ευνόητους λόγους οι πιθανότητες να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με το τι θα συνέβαινε στην ομάδα του Πειραιά...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.