Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το χριστουγεννιάτικο «κλάμα»


Κατ’ αρχάς, καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα! Εύχομαι ένα ξεχωριστό 2013 και φυσικά καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα και συγκινήσεις. Οι γιορτινές μέρες φεύγουν σιγά σιγά, αλλά για κάποιους δεν ήρθαν ποτέ. Άλλοι πιάνονται στα χέρια, άλλοι έχουν κάνει την ομάδα τους χειρότερη κι από επεισόδιο του fame story (οι καμμένοι θα με καταλάβουν) και άλλοι απλά δεν νοιάζονται για κανέναν.

Μην τραβάς ρε Μάριο!
 Μπαίνοντας στο θέμα μου, θα ήθελα αρχικά να αναλύσω την αφορμή για το εν λόγω άρθρο. Είδα και εγώ τις φωτογραφίες με το επεισόδιο Μπαλοτέλι-Μαντσίνι και αναρωτήθηκα πώς σε μία τόσο μεγάλη ομάδα με καλούς παίχτες και καλο (;) προπονητή γίνονται τέτοια πράγματα. Αμέσως σκέφτηκα μία υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο και έλυσα την απορία μου. Εδώ γίνονται έκτροπα δ’ εθνικής στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Σίτυ θα μείνει πίσω; Αλλά ας τα πιάσω ένα-ένα. Στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, ο Σούπερ Μάριο έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν αλά Στολτίδης στον Σινκλαίρ και ο Μαντσίνι άρχισε να φωνάζει και γενικότερα μάλλον φάνηκε να «ξεσπάει» τα νεύρα του στον Ιταλό επιθετικό. Ο Μπαλοτέλι δεν κάθισε ήσυχος στην γωνία του και οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια. Το κλίμα στη Σίτυ μόνο καλό δεν είναι εδώ και καιρό, αλλά το γυαλί έσπασε πλέον, εκτός αν δοθεί καμιά λύση από τα αφεντικά του Άμπου Ντάμπι. Σε μία πρωταθλήτρια ομάδα δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές από παίχτες και η κατάσταση της αλάνας οφείλει να εξαλειφθεί.


Μιλώντας για πρωταθλήτριες, θα σας μεταφέρω νοτιότερα, στην Ισπανία, εκεί που η Ρεάλ Μαδρίτης συναγωνίζεται σε ένταση και, ας μου επιτραπεί η έκφραση, καραγκιοζιλίκια, ένα από τα πολλά επεισόδια των σειρών του Φώσκολου. Αρχικά είχαμε παλιότερα το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και της διοίκησης της ομάδας, θέμα που κατέληξε να γίνεται για το τίποτα. Ο Πορτογάλος πήρε την περιζήτητη πληρωμή των φόρων του, όσο για το ζήτημα να φύγει από την ομάδα, για μένα είναι φούσκα μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Καμία ομάδα δεν αντέχει να πάρει τον Ρονάλντο πριν λήξει το συμβόλαιό του, αλλά ακόμα και να τον πάρει (βλέπε Παρί) ίσως είναι καταστροφικό για τον εγωισμό του παίχτη. Συνεχίζοντας, η Ρεάλ είχε άλλα 2 σκάνδαλα πιο πρόσφατα και το ένα είχε να κάνει με τον κορυφαίο τερματοφύλακα για το 2012, τον Ίκερ Κασίγιας. Ο Μουρίνιο τον έβαλε στον πάγκο, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει έρθει η ώρα του Αδάν (!!!). Φυσικά δεν είναι ποδοσφαρικοί οι λόγοι που ο Ίκερ έφαγε πάγκο αλλά εσωτερικοί, καθώς ο προπονητής τερματοφυλάκων ονόματι Σιλβίνιο Λόουρο και στενός φίλος του special one, δεν μιλάει καν με τον Κασίγιας. Και το πιο πρόσφατο συμβάν στη βασίλισσα, είναι το θέμα του Κοεντράο, που άργησε στην πρώτη προπόνηση για το 2013 και ο Ζοσέ μάλλον θα του δώσει το φλουρί μαζί με μια βαλίτσα στο χέρι για να αποχωρήσει από την Μαδρίτη.


Το βασικό νόημα πάντως είναι το εξής: Η θεοποίηση των ποδοσφαιριστών στις μέρες μας έχει κάψει πολλούς παίχτες, προπονητές και κατ επέκταση τις ομάδες. Σε μία ομάδα όπως είναι η Ρεάλ, με Μουρίνιο-Ρονάλντο-Κασίγιας και λοιπούς δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεσπάσει σκάνδαλο μέσα σε 2-3 μήνες. Θέλουν το κάτι παραπάνω και φαίνεται δυστυχώς όχι από τις πράξεις τους μέσα στο γήπεδο. Ειδικά για τον Μουρίνιο (που έχω κακή άποψη για το πρόσωπό του), η λογική «κανονίζω τα πάντα όπως θέλω» πρέπει να φύγει από την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Όσο για τον Ρονάλντο, μπορεί να πάει να κλάψει σε κάποιο σόου της Αννίτας, να μαζέψουμε κάνα φράγκο, να τον στείλουμε στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.


Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.