Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η παπάτζα, της παπάτζας, ω παπάτζα!

Χωρίς αμφιβολία η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει καταντήσει θέατρο παραλόγου για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι κατεβαίνουν με τα ''μωρά'' της Παιανίας στα φιλικά, έχοντας ολοκληρώσει μόνον 3 από τις συνολικά 10-11 μεταγραφικές κινήσεις που είχαν προαναγγελθεί, προκαλώντας ερωτηματικά όσον αφορά τη βιωσιμότητα του πλάνου του ''Ολλανδού'', Γιάννη Αναστασίου. Αυτό που, ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι η τακτική της διοίκησης να διαρρέει ονόματα μεταγραφικών στόχων που δεν μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βάσει των οικονομικών δεδομένων της ομάδας και του budget που έχει οριστεί.

Ύστερα, λοιπόν, από ονόματα τύπου Ντιαρά, Κίβου, Καπέλ ήρθε σήμερα το πρωί να προστεθεί στον τύπο το όνομα του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης αριστερός μπακ-χαφ διαθέτει αρκετά πλούσιο βιογραφικό, με καριέρα σε ομάδες όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Μπάγερν Μονάχου, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε τον βρήκε δανεικό στη Θέλτα, ενώ με τη μορφή δανεισμού λέγεται πως ενδιαφέρει και τον Παναθηναϊκό. 

Παρόλα αυτά, σε εποχές που στο ''τριφύλλι'' κυνηγούν το ευρώ με το τουφέκι, το να ακούγονται ονόματα από το πάνω ράφι, πολλώ δε μάλλον όταν το κασέ τους αγγίζει ή και ξεπερνά το εκατομμύριο- σε έναν Παναθηναϊκό συνολικού budget 5 εκατομμυρίων- μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει στον κόσμο της ομάδας. Προφανώς πρόκειται για περιπτώσεις που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και απλά αφήνει η διοίκηση της ομάδας να διαρρέουν προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να ελπίζει σε κάτι, δεδομένου πως το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο. 

Είναι, επομένως, σαφές πως η διοίκηση πρέπει να κατανοήσει πως η τακτικής της ''παπάτζας'' δεν βοηθάει ως προς την διαμόρφωση θετικού κλίματος. Ο κόσμος αποπροσανατολίζεται, δημιουργεί αβάσιμες προσδοκίες και όταν έρθει η ώρα της κρίσης τότε, εύλογα, θα γυρίσει ξανά την πλάτη του στον σύλλογο, σε μία εποχή που η εξέδρα πρέπει να είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.