Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απομακρύνεται ο Ντέιβις, ξανά στο προσκήνιο ο "Λούκι", συμφωνία με Ντάντσον λένε οι Ιταλοί.

Μετά και την επίσημη παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, ο σχεδιασμός της ομάδας στρέφεται στο φάκελο front line. Όπως γνωρίζουμε στη λίστα, του καλύτερου προπονητή της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2012-13, Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονται πολύ ψηλά τα ονόματα των Ντέιβις, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Μπράιαντ Ντάνστον. Ιταλικά δημοσιεύματα για τον τελευταίο κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και του παίχτη αλλά προς το παρόν η ΚΑΕ δεν επιβεβαιώνει τίποτα. Ο Μαυροκεφαλίδης έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς οι Πειραιώτες έκαναν εκ νέου προσφορά στον παίχτη και περιμένουν την απάντησή του. Και πάμε στην πιο δύσκολη περίπτωση του Ντέιβις όπου οι Ρώσοι της Κίμκι αξιώνουν ένα υψηλό buy-out ώστε να τον αφήσουν να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό.
 
Ας πάρουμε όμως τα θέματα ένα-ένα. 

Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο παίχτης που μοιάζει πιο πολύ στον περσινό άρχοντα της front line του Ολυμπιακού Κάιλ Χάινς. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα καλά τελειώματα μπροστά στο καλάθι, τα αθλητικά του προσόντα, το πάθος του αλλά και το σχετικά κοντό μπόι (2,03). Ο Ντάνστον είναι σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών) και έχει ένα σύντομο πέρασμα στο παρελθόν απο το ελληνικό πρωτάθλημα το 2010-11 και συγκεκριμένα με τη φανέλα του Άρη, όπου και έμεινε λίγους μόλις μήνες. Πέρυσι έκανε μια τρομερή χρονιά, ίσως την καλύτερη της καριέρας του, φορώντας τη φανέλα της ιταλικής Βαρέζε, όπου τερμάτισε πρώτη στη κανονική διάρκεια του ιταλικού πρωταθλήματος. Εκεί είχε 14,2 πόντους μ.ο. και 7,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Τα ποσοστά του είναι  62 % στα δίποντα και περίπου 75% στις βολές. Το μειονέκτημά του είναι πως δεν έχει εμπειρία από τη Ευρωλίγκα αλλά οι Πειραιώτες ποντάρουν στη διάθεση που βγάζει σε κάθε παιχνίδι αλλά και στην πολύ καλή του ηλικία που είναι η κατάλληλη για να κάνει το pick στην καριέρα του. 



Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι λίγο - πολύ γνωστός από τη προηγούμενη θητεία του στο κόκκινο λιμάνι και φέτος πραγματοποίεισε μια αρκετά μεστή σεζόν. Τελείωσε τη σεζόν στη Μπαρτσελόνα όπου έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις στους τελικούς με τη Ρεάλ αλλά και στη Σπαρτάκ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Επαγγελματίας, παιδί χαμηλών τόνων και ταιριάζει στο στυλ του Ολυμπιακού. Το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έχει εκφράσει την επιθυμία να ντυθεί ο "Λούκι" στα ερυθρόλευκα και η γιοίκηση του συλλόγου καταβάλει προσπάθεια στο να ολοκληρωθεί το deal. Ας μην ξεχνάμε πως για τον Λουκά ενδιαφέρεται και η Φενέρ του Ζοτς προσφέροντάς του 1,5 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, προσφορά μεγαλύτερη κατά 300.000 από αυτή του Ολυμπιακού που προσφέρει 1,2 για δύο χρόνια επίσης. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα και δεν αποκλείεται να υπάρξει αίσιο τέλος με τους πρωταθλητές Ευρώπης., καθώς ο παίχτης θέλει να επιστρέψει στο σύλλογο όπου έγινε γνωστός. Ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση "5" όσο και στη θέση "4" αφού τον βοηθάει  η σωματική του διάπλαση (2,10).


Τέλος ο Πολ Ντέιβις, ο θηριώδης σέντερ (2,11) που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Γιώργου Μπαρτζώκα,  όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται προς το παρόν από το ερυθρόλευκο λιμάνι, αφού η ομάδα του θέλει να καταβληθεί ένα buy out ύψους 1.000.000 δολάριων, ενώ ο Ολυμπιακός προσφέρει 300.000 δολάρια. Ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει καθώς η ομάδα του, Κίμκι θέλει να απαλλαγεί από το βαρύ του συμβόλαιο στην νέα οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Οι Πειραιώτες σίγουρα θα επανέλθουν με νέα πρόταση για το "θηρίο" της ρώσικης ομάδας και όλα είναι πιθανά. Ο Πολ Ντέιβις είναι ιδιαίτερα καλός στην επίθεση και αν θυμηθούμε τα παιχνίδια που είχε κάνει με τους ερυθρόλευκους και στο ΣΕΦ (13 πόντους) αλλά και στη Ρωσία (20 πόντους) θα καταλάβουμε πως πρόκειται για σκόρερ.



Y.Γ. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ήδη τον θεαματικό Πέτγουεϊ που έκανε ένα τρομερό πρωτάθλημα στην Α1. Αλλά και τον Σίμονς όπου είναι αρκετά αθλητικός και θα βοηθήσει πολύ στο ρόλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.