Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η σεζόν τελειώνει μάλλον την Τετάρτη...

Άλλο ένα- το προτελευταίο- επισόδειο ενός καλοστημένου παιχνιδιού ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες με απόλυτη επιτυχία και ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Και επειδή κάθε καλοφτιαγμένη τούρτα απαιτεί ένα δροσερό και ζουμερό κερασάκι, ας κάνουμε υπομονή μέχρι την Μ. Τετάρτη που το ''μικρό'' ελληνικό ποδόσφαιρο θα δοκιμάσει εις διπλούν τις αντοχές όσων θέλουν, αν έχουν απομείνει και πολλοί τέτοιοι στους κόλπους του δηλαδή, να παίζεται στο γήπεδο.


Ο Σπάθας φρόντισε στην Ξάνθη να προστατεύσει πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό, χαρίζοντας τόσο απλόχερα την ευκαιρία στο χαϊδεμένο παιδί του ελληνικόύ ποδοσφαίρου να σώσει την παρτίδα στα μπαράζ. Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε ως πράττει συνήθως με τις ομάδες που παίζουν την παραμονή τους (βλ. Λάρισα 2009, Κερκυρα 2012) και φρόντισε προκειμένου ο Απόλλων του Βελλή (ω τι περίεργο!!!) να μην ελπίζει στην παραμονή. Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε τον πιο διακριτικό τρόπο για να παραδοθεί άνευ όρων στο επίσης χαϊδεμένο παιδί του κυρίου Αρβανιτίδη, την ώρα που Πλατανιάς και Πανιώνιος απεδείκνυαν με τον πιο ''φυσιολογικό'' τρόπο γιατί ο Ο.Π.Α.Π. κατρακύλησε το ''Χ'' στο αλήστου μνήμης 1.30. Που ακούστηκε, φίλοι του gatos365,  να προσφέρεται η ισοπαλία σε παιχνίδι επαγγελματικής κατηγορίας του ανεπτυγμένου κόσμου στο 1.30!!! Αλλά ξέρω, εμείς είμαστε οι ρομαντικοί που κοιμόμαστε σε ροζ συννεφάκια, και εσείς οι ξύπνιοι που πάντα θα τα βλέπετε όλα τόσο αγγελικά πλασμένα...Ουστ σιχάματα...

Αποτέλεσμα: Ρίξαμε τον κακόμοιρο Άρη στην Β' Εθνική (πιθανότατα θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε πέρυσι η Α.Ε.Κ.) προκειμένου να επιστρέψει ''καθαρός'' και δριμύτερος για να ξαναγίνει αναπόσπαστο μέλος του υπηρετικού προσωπικού. Ρίξαμε και τον Απόλλωνα για να ''μάθει'' και την επόμενη φορά (αν τον αφήσουν να υπάρξει) που θα επιστρέψει να ξέρει ποια πρέπει να είναι η μοίρα του. Στέλνουμε την πολυαγαπημένη μας Ξάνθη στα μπαράζ με κάποιον δύσμοιρο που θα προκύψει από τη Football League και που πιθανώς να έχει την εσφαλμένη εντύπωση πως θα έχει την παραμικρή τύχη. Επί της ουσίας, λοιπόν, σώσαμε Βέροια, Πλατανιά, Ξάνθη, και στείλαμε εξορία αυτά τα ''παλιοαποβράσματα'' που τόσο απροκάλυπτα βιάζουν την πρωταθληματάρα μας μπας και συνετιστούν. Έτσι, γιατί γουστάρουμε..

Το κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο, είμαι πλέον σχεδόν πεπεισμένος πως θα μπει την Μ.Τετάρτη. Ο Σπάθας φρόντισε στην Ξάνθη να προετοιμάσει ψυχολογικά φιλάθλους και οπαδούς του Παναθηναϊκού για τα όσα θα διαδραματιστούν στον ημιτελικό απέναντι στον Ο.Φ.Η. στην Λεωφόρο. Πιθανολογώ, ωστόσο, πως το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Σπάθας πιθανώς να είχε και αποδέκτη στη Θεσσαλονίκη.

Άποψη μου είναι πως θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν το ζευγάρι του τελικού είναι διαφορετικό από το Ολυμπιακός- Ο.Φ.Η. Και για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, μπορεί όντως το ζευγάρι να είναι αυτό, χωρίς άλλα παρατράγουδα ή ''ομορφιές''. Και για το καλό όλων (παικτών, παραγόντων, οπαδών, διαιτητών) μακάρι να γίνει έτσι. Επειδή όμως η αγωνιστική εικόνα των 4 ομάδων που θα αναμετρηθούν την Τετάρτη αυτή τη στιγμή δίνει την αίσθηση πως το ζευγάρι δύσκολα θα είναι αυτό, δίχως διαιτητικές πινελιές, ειδικά στο Παναθηναϊκός- Ο.Φ.Η, που στην παρούσα φάση η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια.

Φοβάμαι, λοιπόν, πως πιθανότατα η Μ. Τετάρτη δεν θα περάσει αναίμακτα. Είναι προφανές πως κανείς στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου (αλλά και αυτών που το ελέγχουν έξω από αυτά) δεν θέλει τελικό Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός- Π.Α.Ο.Κ. Και μην πάει ο νους σας- μόνο- σε επισόδεια και άλλα τέτοια. Διότι στη μεν πρώτη περίπτωση μία νέα ενδεχόμενη κατραπακιά για τον Ολυμπιακό από τον ''αιώνιο'' θα επιφέρει και άλλη, πολύ πιο δριμύα, θύελλα στο λιμάνι και δεν νομίζω πως ο ''Μεγάλος'' θεωρεί πως θα είναι κατάλληλη η συγκυρία να πάρει κεφάλια. Ας εξασφαλίσουμε, λοιπόν, και πάλι το double μας ήρεμα και ωραία, ας κερδίσουμε λίγο χρόνο ακόμα, και το καλοκαίρι ας (ξανα)φτιαξουμε, με το champions league εξασφαλισμένο φυσικά, την αήττητη και άτρωτη ομάδα που δεν φτιάξαμε φέτος. Στην, δε, δεύτερη περίπτωση ισχύει ό,τι και στην πρώτη, εξαιρώντας το περιεχόμενο της πρώτης περιόδου.

Ποντάρω, λοιπόν, σε τελικό Ολυμπιακού- Ο.Φ.Η. και πιθανόν πολλές ομορφιές το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Μπορεί και να πέσω έξω. Είτε όσον αφορά το ζευγάρι, είτε όσον αφορά τον τρόπο που αυτό θα προκύψει. Είναι όμως πολύ ισχυρή η πιθανότητα πως το ανοιξιάτικο αυτό δειλινό το όποιο ενδιαφέρον για τη σεζόν που σιγά- σιγά μας αποχαιρετά θα πάψει να υπάρχει. Πρωτάθλημα και πιθανότατα κύπελλο θα έχουν ήδη ουσιαστικά κριθεί χωρίς να χρειάζεται ο τελικός για να καταλάβει κανείς το γιατί, και τα playoff που επακολουθούν δεν νομίζω πως θα μας ιντριγκάρουν και ιδιαίτερα. Ψάχνετε το γιατί; Απλά σκεφτείτε ποιος από τους 4 μονομάχους βρίσκεται πιο κοντά στο ''σύστημα'' αυτή τη στιγμή και ίσως θα έχετε βρει που θα καταλήξει η πρωτιά...


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.