Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αντεπίθεση για το 7ο!

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης εμφανίζεται το αφεντικό των πρασίνων, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gatos365 υπάρχει ειλημμένη απόφαση της οικογένειας για περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα ποσό πάνω από τα 3 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με δεδομένες τις αποχωρήσεις παικτών με αρκετά βαριά συμβόλαια (βλ. Ούκιτς στα 800 χιλ. ευρώ) θα υπάρξει η δυνατότητα για τουλάχιστον 2-3 πολύ ηχηρές προσθήκες. Ας προσπαθήσουμε, όμως, να αναλύσουμε την κατάσταση λίγο πιο διεξοδικά...


Καταρχάς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά το ζήτημα της πρόσληψης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μπορεί καμία από τις 2 πλευρές να μην επιβεβαιώνει το deal, ωστόσο η ευρωπαϊκή πιάτσα βουίζει εδώ και εβδομάδες για την επικείμενη συμφωνία του ''τριφυλλιού'' με τον ''σκληρό'' της προπονητικής στην Ευρώπη. Ο Σερβοβόζνιος coach είναι λάτρης της πειθαρχημένης νοοτροπίας εντός των αποδυτηρίων και δεν θα διστάσει να τραβήξει το αυτί, ακόμα και αν πρόκειται να ρισκάρει τις σχέσεις του με τους μεγαλύτερους stars της ομάδας του. Αρέσκεται στο γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι, με έμφαση στην ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας και το transition. Είναι εύλογο λοιπόν πως και οι μεταγραφικές κινήσεις στις οποίες θα προβεί ο Εξάστερος θα είναι αντίστοιχες της φιλοσοφίας του νέου coach, τουλάχιστον αν αρκεστούμε στο έργο που παρουσίαζε επί χρόνια στην Ισπανία, στους πάγκους των Τάου και Μπαρτσελόνα.

Τι θα ισχύσει, ωστόσο, όσον αφορά τα ζητήματα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται, ποιοι παίκτες πρέπει να θεωρούνται ήδη ''ελεύθεροι'' και για ποιους φαίνεται πως υπάρχει η διάθεση για μία 2η ευκαιρία; Αναφορικά με τους πρώτους, είναι βέβαιο πως πλην συγκλονιστικού απροόπτου οι Ρόκο Ούκιτς, Ράμελ Κάρυ και Ζακ Ράιτ θα πρέπει να ετοιμάζουν τις βαλίτσες της εξόδου. Το πέρασμα τους από την ομάδα δεν πρέπει να λογίζεται ως αποτυχημένο, απλούστατα, η νέα φιλοσοφία που θα διαμορφώσει στο πλάνο της ομάδας η νέα τεχνική ηγεσία δεν φαίνεται πως ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των 3 παικτών. Επίσης, παρελθόν θα αποτελέσει και ο ''Μιχαλάκης'', Μάικ Μπατίστ, που δεν αποκλείεται να ανακοινώσει το τέλος μίας απίστευτης καριέρας του στην Ευρώπη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μία δεύτερη ευκαιρία είναι πολύ πιθανό να δοθεί στον Μάικ Μπράμο, ο οποίος θα δεχθεί πρόταση ανανέωσης από τη διοίκηση της ομάδας, πιθανότατα με μειωμένες αποδοχές. Ο Έλληνας ομογενής δεν έκλεισε τη χρονιά και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο, οι άνθρωποι των πρασίνων πιστεύουν στις ικανότητες του και θεωρούν πως η απόπειρα ελληνοποίησης του ρόστερ ''χωράει'' στους κόλπους της ομάδας τον 27χρονο γκαρντ. Εννοείται πως παρελθόν θα αποτελέσει ο Κινέζος Πινγκ Σανγκ.

Ας ρίξουμε τώρα μία ματιά στο κομμάτι ''ενίσχυση''. Καταρχάς, δεδομένη πρέπει να θεωρείται στην ομάδα η παραμονή όλων των αθλητών που δεσμεύονται με συμβόλαιο και για την ερχόμενη χρονιά. Όπερ σημαίνει πως οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Λάσμε, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Ματσιούλις, Παππάς και Γιάνκοβιτς, καθώς και οι μικροί Διαμαντάκος και Χαραλαμπόπουλος θα ανηφορίζουν κανονικότατα και του χρόνου για προπονήσεις στο Ο.Α.Κ.Α. Το βάρος της ισχυροποίησης του πράσινου ρόστερ είναι δεδομένο πως θα πέσει στην περιφέρεια της ομάδας, που φέτος πόνεσε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στις θέσεις 1-2. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως για τις θέσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4 προσθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικ Καλάθης, που πλην συγκλονιστικής εξέλιξης θα αποχωρήσει από το ΝΒΑ και τους Γκρίζλις, είναι ο νούμερο 1 στόχος για την πλαισίωση του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ''άσσο'', ενώ προχωρημένες επαφές είναι σίγουρο πως σημειώνονται την περίοδο αυτή και με τον Μποχωρίδη, που εντυπωσίασε εφέτος με τη φανέλα του Άρη. Αναφορικά με την ενίσχυση στο ''2'', ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο κρυφός πόθος του αφεντικού της Κ.Α.Ε, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και  θα δοθεί αγώνας για να αποσπάσει την υπογραφή του μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Αρμάνι Μιλάνο. Επίσης πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για καταρχήν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον D.J. Cooper του Π.Α.Ο.Κ., η οποία και θα ενεργοποιηθεί μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα του σχεδιασμού του Παναθηναϊκού.

Τέλος, είναι εδώ και καιρό γνωστό πως υπάρχει συμφωνία με τον Ίαν Βουγιούκα για την ενίσχυση της φροντ λάιν του ''τριφυλλιού'', που ύστερα από το εξαιρετικό photo finish που πραγματοποίησε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στη σεζόν δεν κρίνεται πως χρειάζεται περαιτέρω ισχυροποίηση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πιστεύει πολύ στον Έλληνα σέντερ και είναι πεπεισμένος πως θα προσφέρει τις ποιοτικές λύσεις που έλειψαν από την ομάδα, ειδικά στο παιχνίδι με πλάτη. Ενδιαφέρον δεν αποκλείεται να υπάρξει και για τον Κώστα Καϊμακόγλου, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει με την Ούνιξ. Πάντως το πιο πιθανό είναι πως πρώτη επιλογή του Έλληνα φόργουορντ θα είναι η παραμονή του στη Ρωσία για προσωπικούς λόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.