Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οι ''φαβέλλες'' της Δυτικής Αθήνας.

Το Παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία πλησιάζει για τα καλά και όλος ο κόσμος είναι έτοιμος να υποδεχθεί αυτή τη γιορτή. Σε όλη την Ελλάδα αρκετοί νέοι και όχι μονο επιδίδονται στο ποδόσφαιρο παίζοντας για ώρες , ξεφεύγοντας απ' τα προβλήματα της ανεργίας και της κρίσης. Σε αυτο το άρθρο θα ταξιδέψουμε σε ένα φιλικό και όμορφο προάστιο της Δυτικής Αθήνας, στους Αγίους Αναργύρους συγκεκριμένα. 

Ο δήμος Αγιών Αναργύρων πριν μερικούς μήνες προχώρησε σε συνεργασία με το ΟΣΕ σε ένα φανταστικό πραγματικά έργο. Αυτό είχε να κάνει με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου 3 χιλιομέτρων καθώς και στη δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ. Ο κόσμος αγκάλιασε τον αθλητισμό και ασχολήθηκε ενεργά με τα παραπάνω αθλήματα. Σίγουρα έλειπαν αθλητικά έργα απ' τον δήμο μας και ειδικά για τα νέα παιδιά που κατέφευγαν σε καφεταίριες και fast food. Μέχρι εδώ όλα ακούγονται ζαχαρένια και παραμυθένια, όμως το συγκεκριμένο παραμύθι φίλοι μου έχει ''δράκο''. Πίο συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα, 4 μήνες περίπου, άτομα απο άλλες γειτονικές και όχι μόνο περιοχές, βανδαλίζουν και καταστρέφουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Δεν το κάνουν με σκοπό ή δόλο, απλά το ''τσάμπα'' είναι πάντα καλύτερο, φώτα υπάρχουν για να παίξει κανείς και βράδυ, οπότε οι εν λόγο εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται 18ωρες το 24ωρο. Φύλακας δυστυχώς δεν υπάρχει με αποτέλεσμα όποιος θέλει να μπορεί να παίξει και να κάνει ότι θέλει. Καβγάδες, τραμπουκισμοί, φωνές, βρισιές, ''τσιγαριιιιλίκια'', σκισμένα δίχτια, τρύπες και σκουπίδια είναι μερικά γεγονότα απ' αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο κατά καιρούς. Κανείς δεν είπε να πληρώσει για να κάνει το χόμπι του ή να περάσει καλά, λίγη ανθρωπιά και λίγος πολιτισμός επιτέλους! Δεν ζητάει κανείς κάτι παράλογο, δεν ζητάει κανείς να φύγουν οι κακοί και να παίζουν μόνο τα παιδιά της γειτονιάς. Μην κάνετε τον κόσμο να πιστεύει, ότι ο δωρεάν αθλητισμός οφείλεται σε πολιτική προπαγάνδα και ψηφοθηρία. Τα μικρά και νέα παιδιά έχουν ανάγκη απο άσκηση και αθλητισμό. Δεν είναι δυνατόν να τους βγάζουν εκτός απειλώντας τους, οι νταϊδες που ξέρουν να μιλούν χίλιες γλώσσες και χτυπώντας τους. Κρούω τον κώδωνα μετά το καλοκαίρι με την καθημερινή και ασύμμετρη χρήση τα γηπεδάκια θα είναι ακατάλληλα και επικύνδινα για τον καθένα που θα θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Αθλητισμός και άσκηση για όλους επί ίσοις όροις, όχι άλλο κάρβουνο κύριοι πολιτικοί όλων των ιδεολογιών, επιτέλους καααααντε κάτι.

Υ.Γ : Αυτό το άρθρο γράφτηκε επειδή ακόμα τυγχάνει να αγαπάμε και να πονάμε τον χώρο στον οποίο μεγαλώσαμε.
Υ.Γ : Ο τίτλος ''φαβέλλες'' δεν θέλει να υποτιμήσει κανέναν ούτε να μειώσει τους Αγίους Αναργύρους, στο Ελλαδιστάν που ζούμε όμως όλα ειναι πιθανά....

Ακολουθεί φωτογραφικό θέαμα...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.