Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Greek Dream Team!!!

Την δημιουργία μίας ομάδας που θα συμπυκνώσει την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ και θα πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι σαφές πως οραματίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως προέκυψε και από τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σήμερα το πρωί. Το αφεντικό των πρασίνων, αφού παραδέχθηκε τα κακώς κείμενα της έως τώρα θητείας του, ανακοίνωσε πως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Κ.Α.Ε., παραμένοντας όμως επί της ουσίας ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. Επίσης, γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση του Ντούσαν Ιβάνοβιτς, που χθες ανακοινώθηκε για τα επόμενα 2 χρόνια...



Ειδικότερα, είναι σαφές πως οι προθέσεις της διοίκησης της ομάδας όσον αφορά την πολιτική που θα τηρηθεί στον σχεδιασμό του ρόστερ είναι ξεκάθαρες: ενίσχυση με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που κυκλοφορούν στην αγορά και ταυτόχρονο πάντρεμα με πινελιές ξένων παικτών που όμως θα κάνουν την αισθητή διαφορά. Προς αυτή τη κατεύθυνση, οι πράσινοι έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Ίαν Βουγιούκα και τον Σάσα Βέζενκοφ του Άρη, και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις. Επίσης, όπως ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Νικ Καλάθης αποτελεί στόχο της διοίκησης και το ρεπορτάζ λέει πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ντυθεί ο ομογενής γκαρντ ξανά στα πράσινα.

Παράλληλα, είναι δεδομένο πως τρέχουν και άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυση της περιφέρειας, στην οποία και θα δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση. Πληροφορίες του gatos365 αναφέρουν πως το ''τριφύλλι'' δουλεύει παρασκηνιακά την περίπτωση του Κιθ Λάνγκφορντ και μόλις ο Αμερικανός ''μπομπέρ'' ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Μιλάνο θα ντυθεί και επίσημα στα πράσινα. Με το ακουστικό στο χέρι φαίνεται να βρίσκεται και ο D.J. Cooper του Π.Α.Ο.Κ, που πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει και αυτός μεταγραφή των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδος.

Όσον αφορά το ζήτημα των αποχωρήσεων, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να γνωστοποιήσει πως αν κριθεί απαραίτητο η διοίκηση της Κ.Α.Ε. θα σπάσει ενεργά συμβόλαια παικτών, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τους Μάικ Μπράμο και Γίονας Ματσιούλις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει όρος στα συμβόλαια των αθλητών που επιτρέπει στον σύλλογο να διακόψει τη συνεργασία τους για τον επόμενο χρόνο, μην ενεργοποιώντας δηλαδή την option ανανέωσης που υπάρχει. Και αν για τον Μάικ Μπράμο η εξέλιξη αυτή μοιάζει φυσιολογική βάση της παρουσίας που είχε στη δεύτερη season του στο ''τριφύλλι'', σε συνάρτηση και με τα 600.000 ευρώ που είχε λαμβάνειν για εφέτος, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Λιθουανό φόργουορντ. Για την περίπτωση του οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος προπονητής των πρασίνων δεν τρελαίνεται από τα προσόντα του και θεωρεί πως με δίδυμο Βεζένκοφ και Γιάνκοβιτς στο ''3'' είναι απόλυτα καλυμένος. Μην αποκλείσετε πάντως ανατροπή δεδομένων στο ζήτημα αυτό καθότι η διοίκηση της ομάδας έχει άλλη άποψη για τον παίκτη και πιθανότατα να επιμείνει για την παραμονή του στο ρόστερ.

Συνοπτικά, μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε πως η εποχή Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό εγκαινιάζει μία προσπάθεια ελληνοποίησης του ρόστερ των πρασίνων. Πρόθεση του Σερβοβόζνιου coach θα είναι να επέλθει η ισορροπία μεταξύ περιφέρειας και frontline με το 5-2-5 (5 guards, 2 τριάρια, 5 ψηλοί) να θυμίζει λίγο από την... ξεχασμένη πολιτική Ομπράντοβιτς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο ''Ντούσκο'' θα προσπαθήσει να διατηρήσει την αμυντική αποτελεσματικότητα της ομάδας (προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παραμονή Σωτήρη Μανωλόπουλου στο τεχνικό τιμ), επαναφέροντας όμως στο παιχνίδι των πρασίνων το transition και την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, που είναι δεδομένο πως τόσο έχει λείψει τα τελευταία 2 χρόνια. Σαφέστατα και η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι εύκολη. Για τον λόγο αυτό ο νέος coach θα απαιτήσει πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και στρατιωτική πειθαρχία, όμοια της οποίας θα έχουμε να ζήσουμε στον Εξάστερο από εποχές Ζοτς...

Υ.Γ.: Τις επόμενες ημέρες θα ''ανέβει'' κείμενο και για τα τεκτενόμενα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.