Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Θέλεις γκολ; Κάνε αλλαγές!


Όσοι ξενυχτήσαμε χθες βράδυ για να δούμε την εθνική μας ομάδα στον φιλικό αγώνα απέναντι στην Νιγηρία, μπορεί να μην είδαμε κάποιο τέρμα να επιτυγχάνεται αλλά σίγουρα νιώσαμε ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες να δούμε στο μέλλον αν πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά. Ο Φετφατζίδης, ο Ταχτσίδης, ο Λάζαρος, ο Κονέ ακόμα και ο Ανδρέας Σάμαρης,  που δεν ήταν τόσο καλός όσο οι υπόλοιποι, έδειξαν πως έχουν την ποιότητα και την φρεασκάδα να παίξουν σύγχρονο και  επιθετικό ποδόσφαιρο προσφέροντας λύσεις στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Στο χθεσινό φιλικό λοιπόν η εθνική μας είχε περισσότερη θέληση και φρεσκάδα επιθετικά μιας και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από τα καρέ του Νιγηριανού τερματοφύλακα Ενιάμα. Ο Γιάννης Φετφατζίδης στο πρώτο ημίχρονο με τα γνωστά του σλάλομ και με τις διεισδύσεις για τις οποίες όλοι μας τον αγαπήσαμε  δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα φτάνοντας μάλιστα μια - δυο φορές σε θέση τετ α τετ.  Ο Σάμαρης με τον Ταχτσίδη στο κέντρο έκαναν πολλά χιλιόμετρα και πίεζαν συνεχώς στην πρώτη πάσα τον Νιγιριανών κλέβοντας πολλές μπάλες. Ο Παναγιώτης έμοιαζε περισσότερο σίγουρος στις πάσες του από τον Ανδρέα και ίσως βρίσκεται πιο μπροστά στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού, ωστόσο ο Σάμαρης έχει την ποιότητα και τα στοιχεία που θέλει ο Φερνάντο Σάντος και σίγουρα θα τον δούμε να αγωνίζεται στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Λάζαρος όπως και ο Κονέ δεν είναι στο ίδιο καζάνι με τους προηγούμενους όσο αφορά τις εμπειρίες καθώς και οι δύο θεωρούνται παλιοί μπροστά στους τρεις προαναφερθέντες. Και οι δύο έδειξαν τα στοιχεία που περιμένουμε από αυτούς και φρόντιζαν, ώστε η ομάδα μας να βγαίνει ορθολογικά στην επίθεση. Ο Κονέ είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει αλλά δυστυχώς σημάδεψε άουτ, ο Λάζαρος δεν είχε κάποια ευκαιρία για γκολ αλλά βοήθησε πολύ στο passing game.

Βέβαια  το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ και γι αυτό το λόγο οι νεαροί διεθνείς μας δεν θα πρέπει να "σηκώσουν ψηλά τον αμανέ". Γι αυτό υπάρχουν και οι μεγάλοι, με εμπειρίες και παραστάσεις ώστε να τους  δείχνουν  το  σωστό  δρόμο. Το θέμα είναι πως κύριε Σάντος πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις και να αφήσετε τα δικά σας παιδιά (Κατσουράνη , Σαλπιγγίδη, Τζιόλη, Γκέκα) λίγο στην άκρη για να δούμε επιτέλους μια εθνική με διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Ο Μήτρογλου άλλωστε ήταν αυτός που έστειλε το εθνικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Βραζιλίας πετυχαίνοντας 3 γκολ απέναντι στους Ρουμάνους και γι αυτό πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος στην κορυφή της επίθεσης. Αν ξεχωρίζαμε ένα παίχτη από αυτά τα δύο φιλικά θα ήταν σίγουρα ο Γιάννης Φετφατζίδης ο οποίος δείχνει πως με τις εμπνεύσεις του θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα μας στο Μουντιάλ.  Γι αυτό λοιπόν φίλε Φερνάντο, όλοι εμείς που θα στηρίξουμε το εθνκό μας συγκρότημα όποιους και να επιλέξεις  εσύ περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον τον Φέτφα βασικό.

Υ.Γ. Για τον Μανωλά δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, τον θεωρώ σίγουρα βασικό στο κέντρο της άμυνας. Και εχθές, ήταν σταθερός και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι εμπνέοντας σιγουριά στα μετόπισθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.