Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Διακοπή αλλιώς αυτομαστίγωμα...


Η αξιοπιστία ενός θεσμού ελέγχεται από τα πεπραγμένα των ανθρώπων που τον αποτελούν. Όταν οι άνθρωποι εφαρμόζουν με διαφάνεια την ηθική και τη νομιμότητα στο λειτούργημα τους σαφέστατα και δεν πρέπει να επιβραβεύονται διότι πράττουν το αυτονόητο, αλλά σίγουρα πρέπει να χαίρουν μίας Α εκτίμησης και ο θεσμός αυτός να θεωρείται αξιόπιστος. Αντίθετα, όταν υπάρχουν στοιχεία περί του αντιθέτου, τα οποία σημειωτέον δεν αποτελούν αερολογίες ή υπόνοιες αλλά συνοψίζονται σε εισαγγελικά έγγραφα και δικογραφίες, είναι λογικό η αξιοπιστία να αμφισβητείται και η προκατάληψη να κυριεύει τη κοινή γνώμη.


Στα μάτια του μέσου φιλάθλου, εφόσον μία δαιδαλώδης υπόθεση παραμένει ορθάνοικτη στα συρτάρια της δικαιοσύνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι απόλυτα λογικό- και θεμιτό θα πω εγώ- όλα τα κακώς καμωμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδέονται με τη δράση μιας φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. Λέω φερόμενης γιατί εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Το δικαστήριο θα αποφανθεί και τότε ΣΙΓΟΥΡΑ τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, αρκεί η απόφαση να είναι ακριβώς αυτή που πρέπει και οι ευθύνες να αποδοθούν ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί και ΟΠΩΣ πρέπει. Αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι της παρούσης.

Η πιθανότητα της ύπαρξης μιας εγκληματικής οργάνωσης που καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλοιώνει de facto την αξιοπιστία των θεσμών. Και εδώ δημιουργείται το εξής παράδοξο: βρίσκεται εν εξελίξει ένα πρωτάθλημα παράγοντες του οποίου φέρονται να βαρύνονται με ιδιαίτερα δυσμενείς κατηγορίες, σχετικές με πεπραγμένα που αφορούν το ίδιο το πρωτάθλημα, και παρόλο που ''οι φύλακες έχουν γνώση'', όπως κοκορεύεται ο κύριος Κοντονής, το πρωτάθλημα αυτό συνεχίζεται (!!!) χωρίς να κουνιέται φύλλο, χωρίς ο πειθαρχικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. να ζητάει τις δικογραφίες (όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση το 2011) και χωρίς να υπάρχει η διάθεση να προχωρήσει η υπόθεση ταχέως. 

Είναι απορίας άξιο πώς τόσο καιρό, με μία τόσο βαρυσήμαντη υπόθεση να σέρνεται στους διαδρόμους της εισαγγελίας και τα σύννεφα να αυξάνονται κάθε φορά που οι διαιτητές σφυρίζουν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ή ένα ανάποδο πλάγιο, το πρωτάθλημα αυτό να συνεχίζεται και κανένας κρατικός θεσμός να μην επεμβαίνει προκειμένου να αποκαταστήσει την χαμένη του αξιοπιστία. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό στη παρούσα φάση είναι το πρωτάθλημα να σταματήσει προσωρινώς και να ξεκινήσει και πάλι μόνο όταν η δικαιοσύνη θα αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα. Ακόμα και αν χρειαστεί να μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες.

Κατά τη γνώμη μας, αυτή θα ήταν η μόνη υπεύθυνη στάση από την πλευρά της πολιτείας. Όσο ο κύριος Κοντονής πιστεύει ότι θα καταπολεμήσει τη βία καταργώντας συνδέσμους ή καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι οικτρά γελασμένος. Η βία γεννάται εκεί που βασιλεύει η αγανάκτηση, και η αγανάκτηση εκεί που νόμος είναι η αδικία. Όσο και αν θα μπορούσε να αποτελεί το άλλοθι για τους εσωτερικούς εχθρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, η βία δεν γεννάται στα ''αρρωστημένα'' μυαλά των χουλιγκάνων, απλώς ξεσπά μέσα από αυτά. Κύριε Κοντονή, αν θες να μείνεις στην ιστορία οφείλεις να πάρεις μία ιστορικής σημασίας απόφαση: διέκοψε το σκιώδες πρωτάθλημα και ξανάρχισε το μόνο όταν και το τελευταίο σύννεφο θα 'χει διαλυθεί. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε κανέναν. Ζητάμε απλώς το δίκαιο και το αυτονόητο. Μια προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Λίγκας ή της Ε.Π.Ο. δεν θίγει κανέναν και αποτελεί την πρώτη φάση της εξυγίανσης. Στο φινάλε, η αλυσίδα στο ποδήλατο δεν μπαίνει ποτέ όσο αυτό βρίσκεται εν κινήσει...

Υ.Γ,: Όσο για εκείνους που φωνάζουν για την καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου της Ε.Π.Ο. και την πιθανότητα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, θεωρώ πως μία υπεύθυνη στάση της πολιτείας απέναντι στην UEFA θα αποτελούσε την απάντηση στο πρόβλημα. Εφόσον εκεί στην UEFA κατανοήσουν πως στην Ε.Π.Ο. τα ΄χουν κάνει μαντάρα νομίζω πως όχι απλά θα συμβιβαστούν αλλά και θα συνεργαστούν προκειμένου να προασπίσουν αυτό το περιβόητο RESPECT που μας κοτσάρουν σε κάθε παιχνίδι του Champions League...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.