Κυριακή 3 Μαΐου 2015

O κομπλεξικός και ο τρελός που ψάχνει άλλοθι

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να μας πείσουν πως το Ο.Α.Κ.Α. χθες θύμισε μία προσχεδιασμένη ''ζούγκλα'' κάφρων και χουλιγκάνων είναι βέβαιο πως αδυνατούν να πείσουν ακόμα και τον πιο αφελή. Επί 39 σχεδόν λεπτά δεν έχει πέσει στο γήπεδο ούτε μισή κροτίδα, ούτε καπνογόνο, ούτε κέρμα, ούτε, ούτε, ούτε...Ακόμα και τα συνήθη υβριστικά συνθήματα σχεδόν εξέλιπαν καθότι ο μπασκετικός λαός του Παναθηναϊκού γνωρίζει το άθλημα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο φίλαθλο κόσμο και καταλάβαινε πως η ομάδα απλά δεν μπορούσε. Γι' αυτό και δεν αντιδρούσε κατά τα γνωστά ''ήθη'', ακόμα και όταν η διαφορά ακούμπησε το +16 και όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει έναν υγιεινό περίπατο. Δεν άνοιξε ρουθούνι, κατά το κοινώς λεγόμενο, πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, αν αναλογισθεί κανείς πως επί σειρά ετών παιχνίδια δεν τελειώνουν ποτέ στο Σ.Ε.Φ. με τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το χθεσινό +16 των ερυθρολεύκων...

Μία πρωτόγνωρα πολιτισμένη ατμόσφαιρα εν ολίγοις, που μέχρι το 39ο λεπτό θα νόμιζε κανείς ότι αποτελεί μέχρι και βήμα προόδου για το δύσμοιρο Ελλαδιστάν μας. Κάπου εκεί, ωστόσο, η ανθρώπινη βλακεία επιβεβαιώνει για πιο λόγο θεωρείται αήττητη. Εντελώς απερίσκεπτα και σίγουρα προκλητικά ο Βασίλης Σπανούλης αποφασίζει να πικάρει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο το κόμπλεξ για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει μετά την απομάκρυνση του από το ''τριφύλλι''. Αν ο Σπανούλης- και ο κάθε Σπανούλης- αισθάνεται πως δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν για την μπασκετική του αξία δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να ασχοληθεί με έναν κατευθυνόμενο πιθανώς όχλο, όσο και αν μπορεί να του σύρει τα εξ αμάξης. Προφανώς όμως, αυτά που κάθε φορά ακούει ο Σπανούλης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού όταν ανηφορίζει στο Ο.Α.Κ.Α. φαίνεται να αγγίζουν βαθιά τον Λαρισαίο γκαρντ και μάλλον τον υποβάλλουν σε εσωτερικές αναζητήσεις και αμφισβητήσεις σχετικά με την αγωνιστική του αξία.

Ο 32χρονος διεθνής, ωστόσο, ξεχνά πως με τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι απλά δεν δίνει απαντήσεις για την αγωνιστική του ποιότητα, που είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά αντίθετα προβάλλει με το χειρότερο τρόπο πτυχές της ανθρώπινης του πλευράς. Οι μεγάλοι αθλητές, κε Βασίλη, απαντήσεις δίνουν μέσα στα γήπεδα, μέσα από τις ομάδες. Όταν προβιβάζεις σε αυτοσκοπό της ζωής σου το να μπεις μέσα στο κολασμένο Ο.Α.Κ.Α. για να αποδείξεις ότι ''Ναι, είμαι καλύτερος του Διαμαντίδη'' το μυαλό θολώνει και το να πέφτεις μονίμως σε παγίδες που θα αμαυρώνουν το αγωνιστικό αλλά και εξωαγωνιστικό σου προφίλ είναι απλώς η συνεπακόλουθη συνέπεια. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως χθες ήταν η μόλις 2η φορά που ο αρχηγός του Ολυμπιακού φτάνει σε διψήφια τιμή το ατομικό του σκοράρισμα σε σύνολο 14 αναμετρήσεων στο Ο.Α.Κ.Α., όταν σε όλες τις άλλες καυτές έδρες της Ευρώπης τα πηγαίνει σχεδόν πάντα περίφημα. Η σύγκριση στην οποία ο ίδιος εναποθέτει τον εαυτό του, προφανώς από ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης, αρρωσταίνουν τη σκέψη του και τόσο η αγωνιστική όσο και η ανθρώπινη του εικόνα αμαυρώνονται και σπιλώνουν την τεράστια αξία του. Κρίμα...

Πάμε τώρα και στον... τρελό του χωριού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμαύρωσε έτι μία φορά το όνομα και τον θεσμικό του ρόλο με καφενειακές εκφράσεις και συμπεριφορές, απειλές και απίστευτες κατάρες εναντίον του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ακόμα και αν αναγνωρίζαμε ένα μικρό δίκιο στα λεγόμενα του για την όντως προκλητική συμπεριφορά του Σπανούλη το αφεντικό της πράσινης Κ.Α.Ε. χάνει από μόνος του το παιχνίδι με πολλαπλά αυτογκόλ. Αφήνω κατά μέρους τα απαράδεκτα- δεδομένης της θεσμικής του θέσης- λεγόμενα μπροστά στις κάμερες της Nova κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα και στέκομαι στα όσα ακούγονται στο σύντομο βίντεο που δημοσίευσε η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός αργά χθες το βράδυ. Είναι άνανδρο κύριε Γιαννακόπουλε να καλείς κάποιον σε ''μονομαχία'' με σκοπό να του επιτεθείς με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Για τον ίδιο ή για τους εκεί παρόντες μπορείς να καταφερθείς όπως θες, αν έτσι νομίζεις πως θα νιώσεις καλύτερα. Κανένας γραπτός ή άγραφος κώδικάς τιμής όμως δεν σου παρέχει το ηθικό δικαίωμα να ξεστομίσεις τέτοιες βρωμιές για την οικογένεια, τη γυναίκα, τη μάνα και τα παιδάκια (!!!) ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, ακόμα και κάποιου με τον οποίο θεωρείς πως σε χωρίζει άβυσσος μίσους.

Κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος θα αισθανόταν εμετικά ακούγοντας το αφεντικό της Κ.Α.Ε. να ξεστομίζει τόσο πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές για ψυχές που δεν έχουν φταίξει σε ΤΙΠΟΤΑ για τα πιθανά κακώς κείμενα κάποιων άλλων ανθρώπων. Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό και αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος νομίζει πως έτσι θα βρει το άλλοθι που αναζητά για την κάκιστη αγωνιστική παρουσία των πρασίνων είναι οικτρά γελασμένος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο μπασκετικός λαός του Παναθηναϊκού ξέρει καλά το άθλημα και δεν πείθεται από τέτοιου είδους αήθη τεχνάσματα. Ας αφήσει, λοιπόν, ήσυχα τα παιδάκια και τη γυναίκα του Σπανούλη, ας απολογηθεί άμεσα και δημοσίως για τα αποτρόπαια λεγόμενα του και φυσικά να τιμωρηθεί...χθες αν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές κυρώσεις. Ακόμα και τώρα, μου φαίνεται αδιανόητο και πρωτόγνωρο πως ο ιδιοκτήτης μίας ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ομάδας καταφέρεται με τέτοια αισχρότητα και βαναυσότητα εναντίον της οικογενείας ενός αντιπάλου αθλητή, όσο και υπάρχουν στη μέση προσωπικά ''μίση'' και ''προηγούμενα''. Η κατάσταση με τον άνθρωπο αυτό δείχνει να ξεφεύγει επικίνδυνα και αν η συμπεριφορά του σηματοδοτεί υπόδειγμα παράγοντα που προασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας του τότε πολύ λυπάμαι αλλά....καμία ελπίδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.